Sportistima Sokoca osam medalja iz Užica

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Sportska ekipa opštine Sokolac osvojila je dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane medalje na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama "Užice 2024", rekla je Srni samostalni stručni saradnik za sport u opštini Sokolac Vera Mijatović.

Ona je podsjetila da su zlatne medalje za ovu ekipu osvojili, Aleksandar Lučić u bacanju koplja i Isidora Borovčanin u katama pojedinačno i srebrne Ratko Đurović u bacanju koplja i ženska ekipa u streljatvu koju čine, Ana Pejić,Tamara Maksimović, Marijana Mijatović i Tamara Lizdek.

Bronzane medalje pripale su Sari Lučić u skoku u vis,Emiliji Radonjić u troskoku, Viktoriji Kraljević u karateu – borbe pojedinačno do 68 kilograma i ženskoj ekipi u planinarskoj orijentaciji u sastavu, Milica Delić, Draženka Gavrić i Nataša Mutabdžija.

Mijatovićeva, koja je i član Skupštine MOSI, izrazila je zadovoljstvo što je u generalnom plasmanu ženska ekipa Sokoca zauzela drugo mjesto i uputila čestitke ekipi sportista ove opštine koja je dobila pehar "Fer plej" kao najbolja ekipa na 59. MOSI u sportskom ponašanju.

Opštinu Sokolac na ovim igrama predstavljao je 45 takmičara i vođa ekipa.

MOSI "Užice 2024" završene su juče dodjelom pehara najuspješnijim ekipama po disciplinama, a naredne 60. MOSI održaće se u Višegradu.

Na ovim igrama u Užicu učestvovalo je 306 ekipa, iz 31 opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH/Republike Srpske i Federacije BiH/. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana