Sportisti godine u Zvorniku Aleksandar Petrović i Zorana Sandić

Srna
Sportisti godine u Zvorniku Aleksandar Petrović i Zorana Sandić

ZVORNIK - Aleksandar Petrović, igrač Odbojkaškog kluba “Drina”, proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Zvornika u 2021. godini, dok je najbolja u ženskoj konkurenciji Zorana Sandić, član Tekvondo kluba “Zvornik” u VTF verziji.

Petrović je na dva prvenstva Balkana nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Proglašen je za najboljeg servera u Prvoj ligi Republike Srpske. Na utakmicama je u prosjeku postizao više od 20 poena.

Sandićeva je pet godina reprezentativka BiH. Na Svjetskoj rang-listi zauzima treće mjesto u juniorskoj konkurenciji. Na prvenstvu Republike Srpske proglašena je najboljom seniorkom prvenstva, dok je na prvenstvu BiH bila prva i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji i proglašena je najboljom juniorkom prvenstva.

Na međunarodnim turnirima u prošloj godini osvojila je tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Dobitnica je nagrade za 10 perspektivnih sportista Republike Srpske.

Pehare i nagrade Sandićevoj i Petroviću uručio je gradonačelnik Zoran Stevanović na manifestaciji “Izbor sportiste godine grada Zvornika”, čestitajući sportistima na ovom uspjehu.

On je poručio svima koji se bave i koji će se baviti sportom da se od malih nogu uče fer-pleju.

“Grad Zvornik će nastaviti da ulaže u sport i u izgradnju sportske infrastrukture, da ulaže u sportske klubove i kolektive kako bi sugrađani dobili priliku da vježbaju, da se bave sportom, da stiču onu vrstu radnih navika koju je moguće steći samo i isključivo baveći se sportom”, rekao je Stevanović.

Sandićeva je istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je među tolikim sportistkinjama izabrana za najbolju i dodala da joj dodijeljena nagrada predstavlja podstrek i motivaciju u daljoj karijeri.

Petrović je rekao da mu je izuzetno drago što je dobio priznanje sportiste godine grada Zvornika i da će se potruditi da i u narednim godinama dobrom igrom opravda ovu nagradu.

On je poručio sportistima da budu istrajni u ostvarivanju svojih ciljeva, jer se rad i trud uvijek isplate.

Za najboljeg trenera proglašen je Vladan Erić, trener Omladinskog košarkaškog kluba “Drina Princip”, dok je najbolji trener mlađih kategorija Tekvondo kluba “Zvornik” Mladen Ristić.

Za najbolji sportski klub proglašen je Košarkaški klub “Drina Princip”, koji bilježi odlične rezultate posljednjih sezona i konstantno je u vrhu tabele. U protekloj sezoni, nakon više od 15 godina, plasirali su se u finale plej-ofa i bili viceprvaci Republike Srpske. Trenutno su drugi na tabeli sa velikim šansama za plej-of i plasman u premijer ligu BiH.

Za sportske ambasadore Zvornika proglašeni su Mirko Ždralo, trener Bokserskog kluba “Obilić” i selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta, zatim Miroslav Stevanović, koji igra za Fudbalski klub “Servet” iz Švajcarske i Željko Čorić, kapiten u Odbojkaškom klubu “Tur volej” u Francuskoj.

Najbolji sportski radnik godine je Milan Lazarević, član uprave Fudbalskog kluba “Budućnost” iz Pilice kod Zvornika.

Specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta uručena su Nikoli Drobnjaku, kik bokseru, za osvojenu srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu, Sari Ćirković, član Boks kuba “Obilić”, za osvojenu srebrnu medalju na evropskom prvenstvu.

U muzičkom dijelu ove manifestacije nastupili su članovi Prvog pjevačkog društva “Izvornik”, te učenica Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” Irena Spasojević uz muzička pratnja profesora Ljubiše Popovića.

Tradicionalni sportski događaj, koji je prošle godine, nakon 23 godine zaredom, izostao zbog pandemije virusa korona, održan je u okviru tradicionalne kulturne, duhovne i sportske manifestacije “Svetosavska nedjelja”, posvećene prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

“Svetosavska nedjelja”, koja je počela 24. januara, biće završena u sutra predstavom za djecu “Cile, razmaženo pile”, u izvođenju bijeljinskog pozorišta “Maslačak”.

Organizator “Svetosavske nedelje” je Grad Zvornik u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom “Prosvjeta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana