Spektakularni 56. Suberboul opravdao očekivanja: Remsi u finišu do titule

Agencije
Foto: Tanjug/AP

LOS ANĐELES - Los Anđeles Remsi osvojili su noćas na svom stadionu 56. Superboul pobijedivšišu uzbudljivoj završnici sjajne Sinsinati Bengalse 23:20.

Spektakularan sportski događaj završen je na način koji se češće viđa na filmskom platnu, nego na terenu - favoriti su pobjedu odnijeli bukvalno u posljednjem napadu. Dominirali su Kuper Kap i Aron Donald.

Lombardijev trofej po drugi put dolazi u vitrine Remsa, a prošli put su šampioni bili 1999. godine kada se franšiza nalazila u Sent Luisu.

Za najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) proglašen je Kuper Kap, hvatač Remsa, koji je odlučio meč u samom finišu.

Noćašnje finale bilo je meč sa dosta preokreta.

Velike stvari u utakmici počele su se dešavati već u drugom napadu Ramsa, kad je Metju Staford pronašao Odeka Bekama Džuniora  za tačdaun od 17 jardi.

Bengalsi su smanjili na 7:3 nakon fild gola Iana Mekfirsona, a svemu je prethodilo sjajno dodavanje Džoa Buroa za Džamara Česa od 46 jardi.

Remsi su otišli na 10 razlika (13:3), da bi Bengalsi smanjili na 13:10 sredinom druge četvrtine nakon sjajne "trik akcije" u kojoj je dodavač bio trkač Džo Mixon, a loptu je uhvatio Ti Higins.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a Šona Mekbeja zabrinula je povreda do tada vrlo raspoloženog hvatača Odela Bekama.

Drugi dio krenuo je sjajno za Bengalse, iz jedne sporne akcije uzeli su brzi tačdaun, da bi potom Stafordovo dodavanje presjekao Šidobe Avzi. Na kraju te akcije i nakon feld gola Bengalsi su vodili 20:13.

U zadnju četvrtinu Bengalsi su ušli s prednošću od 20:16. Sve se preokrenulo minutu i po prije kraja nakon tačdauna Kupera Kapa u napadu u kojem je najbolji ofanzivni igrač sezone imao nekoliko pojedinačnih bravura.

Sjajni Džo Barou imao je nešto više od minute da napravi čudo, ali to se na žalost Bengalsa nije desilo. Pola minuta prije kraja Aron Donald je srušio Baroua i slavlje domaćih je moglo da krene.

Američku himnu prije početka utakmice otpjevala je kantri zvijezda Miki Gyton. U spektaklu na poluvremenu oduševili su Dr Dre, Snup Dog, Eminem, Meri Džej Blajdž, Kendrick Lamar, Šon Forbs i Voren Snajp.

TV kuća NBC, vlasnik prava za ovaj najveći američki događaj, prostor za 30 sekundi reklama prodavala je za čak sedam miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana