SP u raftingu: Banjalučani žele medalje

GS
SP u raftingu: Banjalučani žele medalje

BANjALUKA - Svjetsko prvenstvo u raftingu biće svečano otvoreno večeras u 18 časova na stadionu FK Krupa. Banjaluka će treći put ugostiti najbolje svjetske posade, a prvenstvo će trajati od 28. maja do 2. juna.

Direktor prvenstva Aleksandar Pastir zahvalio je gradu Banjaluci i Vladi Republike Srpske.  Na prvenstvu se očekuje 60 timova iz 22 zemlje.

- Nakon što je Kina otkazala prvenstvo, dobili smo šest mjeseci da organizujemo takmičenje i zahvaljujući dobroj saradnji sa gradom i republičkim institucijama sve smo uspjeli.  Timovi su stigli i krenuli s treninzima - poručio je Pastir.

Kapiten muške posade Dragan Babić rekao je da će reprezentacija BiH nastupiti sa pet timova, od kojih su četiri iz Banjaluke.

- Na prethodnom prvenstvu smo ostvarili istorijske rezultate i donijele šest medalja, a cilj je da na ovom rezultate podignemo bar za stepenicu više kako u master, tako i u open kategoriji - istakao je Babić.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić poželio je ekipi iz Banjaluke mnogo sreće.

- Želim im da ostvare najbolje rezultate. Dolazi nam više od 60 ekipa iz 22 zemlje i velika prilika da Banjaluku i Republiku Srpsku pokažemo u najboljem svjetlu i brendiramo kao sjajnu turističku destinaciju, a rafting je ključni segment - zaključio je Šulić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da je velika stvar što u Banjaluku pristižu ljudi iz 22 zemlje svijeta.

- Očekujemo 400 učesnika i 60 timova, koji će uživati u prirodnim ljepotama rijeke Vrbas i našeg grada. Jedini u svijetu imamo stazu koju je moguće voziti u noćnim uslovima i trudićemo se da i dalje radimo na poboljšanju staza i uslova za ovaj sport - naglasio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana