ŠOK: Pedofil koji je silovao djevojčicu će učestvovati na Olimpijadi

GS
Foto: Marca.com

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu učestvovaće više od 10.000 sportista, a bez ikakve sumnje najveću kontroverzu će izazvati Stiven van de Velde.

Iako je za sada fokus na Rusima i Bjelorusima, koji ne mogu da se takmiče pod zastavom svoje zemlje, apsolutno je to neuporedivo sa Van de Veldeom koji bez problema može da se takmiči na Olimpijskim igrama iako je osuđeni pedofil.

O čemu se radi? 

Stiven van de Velde (29) je Holanđanin koji igra odbojku na pijesku (bič volej), a koji je prije deset godina bio u zatvoru zbog silovanja maloljetne osobe. U trenutku zločina, Stiven je imao 20 godina, dok je djevojčica koju je upoznao preko Fejsbuka imala samo 12. Dopisivali su se jedno vrijeme preko društvenih mreža, a potom je Holanđanin došao kod nje u Milton Kins (Engleska), napio je i više puta silovao u kući i na obližnjem jezeru. Zbog jezive psihičke i fizičke traume, nesrećna djevojčica je sebi pokušala da oduzme život nekoliko puta, a ako ništa bar je dočekala da Van de Velde bude izručen Velikoj Britaniji gdje je osuđen po tri tačke optužnice.

Izjasnio se krivim i doživotno je upisan u registar sek**alnih prestupnika u Velikoj Britaniji, dobio je četiri godine zatvora, ali je već poslije samo jedne pušten na slobodu i vratio se u Holandiju. Iako mu je rečeno da više nikada neće moći da se bavi sportom, to se promijenilo preko noći, dozvoljeno mu je da igra odbojku na pijesku i sada će na Olimpijske igre.

Kako je to uopšte moguće? 

Teško je objasniti, njegov zločin je "stavljen u fioku" i zato može da nastupi na Olimpijskim igrama koje iako inkluzivne, ne bi trebalo da dozvoljavavaju i sek**alnim predatorima potpuno reintegraciju. Posebno ako se, kao i slučaju Stivena van de Veldea, prave kao da se ništa nije dogodilo i ne osjećaju kajanje. Tako već godinama priča da iako je napravio grešku, sada je drugi čovjek jer se oženio njemačkom odbojkašicom Kim Behrens.

Holandski sportista, osuđeni pedofil.

Prema informacijama iz Holandije, Van de Velde je svjestan da je njegova jeziva priča stigla do mejnstrim medija i strahuje (!?) sada pred Olimpijske igre u Parizu, pa je tako odlučio da ne priča sa novinarima tokom takmičenjima. Takođe, MOK mu je izašao u susret i imaće poseban smještaj na Olimpijskim igrama u Parizu, međutim nije objašnjeno da li je to u pitanju jednosobna soba u Olimpijskom selu ili možda potpuno druga lokacija.

U međuvremenu, brojne međunarodne organizacije su tražile da Van de Velde bude suspendovan sa Olimpijskih igara, ali su na njegovu stranu stali Olimpijski komitet Holandije i odbojkaške organizacije i zato nema dileme da će učestvovati, piše Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana