Smotru na Zlatiboru otvara izložba o Siniši Mihajloviću

Tanjug
Smotru na Zlatiboru otvara izložba o Siniši Mihajloviću

ZLATIBOR- Pod sloganom "Da pobijedi olimpijski duh" na Zlatiboru će 22. avgusta biti otvorena još jedna međunarodna smotra sportskog filma, a smotru će otvoriti specijalna izložba u čast preminulog Siniše Mihajlovića.

U konkurenciji za prestižna priznanja Festivala sportskog filma je 77 naslova.

Autori dolaze iz 25 zemalja i sa četiri kontinenta što najbolje potvrđuje da je ovaj festival jedna od najreprezentativnijih smotri sportskog filma u svijetu.

Festival će biti otvoren specijalnom izložbom u čast preminulog Siniše Mihajlovića.

Posjetioci moći da vide privatne fotografije, lične stvari, dresove, pehare i medalje. Ova izložba je prije Zlatibora bila postavljena samo u Muzeju primijenjene umjetnosti u Beogradu i u Novom Sadu. Otvaranju će prisustvovati Dražen Mihajlović, Sinišin brat, a izložbu će otvoriti Miroslav Tanjga, direktor sportskog sektora u Fudbalskom savezu Srbije, inače Sinišin kum.

Festival i ove godine dodjeljuje posebna priznanja istaknutim sportistima i sportskim radnicima, sportskim savezima i organizacijama. Neki od ovogodišnjih laureata su Odbojkaški savez Srbije, Filmske novosti, Jugoslovenska kinoteka, te legendarni sportisti Ratko Rudić, Zoran Mustur, Vanja Grbić, Jurij Franko, Zoran Marković, te Miloš Grlica koji će dobiti priznanje "heroj sporta i života".

Festival traje od 22. do 25. avgusta, kada će biti proglašeni najbolji filmovi. Ove godine filmovi će se prikazivati u Kulturnom centru na Zlatiboru, Domu Kulture u Čajetini i na Kraljevom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana