Smajlagić vraća Borac u vrh

D.D.
Smajlagić vraća Borac u vrh

BANjALUKA - Aktuelni selektor reprezentacije BiH Irfan Smajlagić zvanično je predstavljen kao novi trener Rukometnog kluba Borac.

Smajlagić se tako nakon 36 godina vratio u crveno-plavi tabor, u kojem je počeo igračku karijeru i čiji član je bio od 1978. do 1987. godine. On je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja.

-Nisam očekivao da će mi trebati ovoliko vremena da se vratim u Banjaluku. Ali sportska karijera me vodila na razne strane, vodio sam selekcije na tri kontinenta. Tu sam sad i mogu samo da obećam maksimalan rad. Da ću uraditi sve da ekipa i igrači napreduju kroz svaki trening. Smisao svega ovog što radimo je rezultat. Ono što je Barselona u fudbalu, to je Borac bio u rukometu. Ekipa sa najviše titula u bivšoj državi, evropski šampion. Ali vremena se sad mijenjaju. Ekipe sa zapada sad ulažu dosta kako bi napravile kvalitetne rezultate. Za iskorak u Evropi potrebni su kvalitetan rad, kontinuitet i finansije- istakao je novi trener Borca.

Smajlagić poznaje igrače koji su u timu ali ističe da od njih zavisi dosta toga.

-Postala je fama da se radi previše. Ali to nije tačno. profesionalni sport je surov, traži dosta odricanja, a sve zavisi od igrača koliko će moži da podignu svoje sposobnosti. Naravno postepeno ćemo ih opterećavati. Pravićemo tim od rukometaša koji žele da rade, napreduju i usaditi im profesionalni odnos, Sve što sam napravio kroz karijeru uradio sam uz kvalitetan rad- dodao je Smajlagić.

Inače novi trener Borca je nakon Banjaluke hastupao za Medveščak, Ivri, Nim, Badel Zagreb, Zamet, Livri-Gargan i Bordo. Trenersku karijeru počeo je 2002. godine kao strateg Čakoveca, nakon čega je bio pomoćni trener u reprezentaciji Hrvatske, a potom i glavni trener mlade reprezentacije.  Vodio je reprezentaciju Egipta, bio trener sarajevske Bosne, Zameta i ŽRK Lokomotiva, a potom selektor Irana i BiH. Kao trener, sa Hrvatima je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i Svjetskom prvenstvu godinu dana ranije u Portugalu.

Predsjednik Borca Igor Jovanović ističe da mu je drago što se sjajni trener, član Kuće slavnih vratio u Banjaluku.

- Uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji nam  je obećao podršku možemo na miru da pravimo planove za budućnost. Ovo je jedan važan korak, doveli smo kvalitetnog i iskusnog trenera, koji se vratio kući i sigurno je da sa njim želimo da se opet vratimo u borbu za titulu - rekao je Jovanović.

Pojačanja

Uprava Borca je otkrila i da je potpisala ugovore sa golmanom Nebojšom Grahovcem i krilom Vladanom Đurđevićem koji su se tako vratili u banjalučki klub.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana