Smajlagić: Najlakše je odustati, ali bi igrači bili na najvećem gubitku

Darko Dragičević
Smajlagić: Najlakše je odustati, ali bi igrači bili na najvećem gubitku

BANjALUKA - Rukometni klub Borac u teškoj situaciji dočekuje derbi trećeg kola Lige BiH protiv Leotara (subota, 18 časova). Dva startna poraza, loša finansijska situacija, nedostatak dvorane za trening sve to utiče na ekipu koju vodi Irfan Smajlagić.

Uz to ekipa nije na vrijeme kompletirana i ima problem na pojedinim pozicijama gdje nema zamjena. Ali, trener ne želi da kuka, već vjeruje da je dobar rad jedino rješenje za igrače. 

- Pritisak uvijek postoji, ali od igrača tražim da rade kao da je sve normalno. Samo maksimalan rad i koncentracija mogu da pomognu da se klub izvuče iz teške situacije. Najlakše je odustati, mogao sam to 1. avgusta. Ali nisam zbog igrača i onog što smo prošli i kako smo radili u prošloj sezoni, ostvarili smo rezultate i trebali smo to da nadogradimo. Ako sam pristao da radim u ovoj haotičnoj situaciji, ne predajem se želim da dam maksimum i da to nekako usadim i u glavu igrača. Jer na kraju oni bi u slučaju toga bili najveći gubitnici. Šta da uradimo da stupimo u štrajk, a oni bi izgubili zbog toga kompetnu sezonu - poručio je Smajlagić.

Ekipa radi u nenormalnim uslovima i nema ni osnovne uslove za rad.

- Svašta se dešava oko nas i svi gledaju samo rezultat a ne samo probleme koji nas okružuju. To nikog ne interesuje, nikog nije briga. Mi ne možemo da riješimo finansijsku situaciju u klubu, možemo na to da utičemo samo tako što ćemo da treniramo i napredujemo. Znam da je teško kad nema novca, ali igrači moraju da shvate da ne smiju da gube godinu u karijeri i da slabije rade. Oni moraju da se nadograde i napreduju ako žele da napreduju i to nastojim da shvate. Bez obzira kako završi situacija u klubu oni će samo uz dobar trening biti bolji i praviti karijeru .- istakao je Irfan Smajlagić.

On se potom osvrnuo na narednog rivala

- Leotar je ekipa za respekt, stalno su u vrhu i svaka im čast, ali mi moramo sebe da gledamo i rješavamo svoje probleme. Prolazio sam ja goru situaciju ali 90 odsto igrača nije. Ovo ne smije da utiče na njidž. Ko iz ovog izaže jači postaće samo još bolji i snažniji igrač - kaže Smajlagić.

Pivot Nikola Malivojević je bio veoma iskren.

- Obe utakmice nismo ličili na sebe, kao da to nismo bili mi na parketu. Nema izgovora, bilo je previše loših stvari. Ne tražimo alibi na nama je da radimo i ispravljamo greške a sigurno je da bi nam pobjeda vratila samopouzdanje. Leotar je jaka ekipa uvijek u vrhu igraju odlično Evropu ali sigurno da želimo trijumf- rekao je Malivojević.

Duel se igra u sportskoj dvorani centar u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana