Smajlagić: Borac ne trpi poluamaterizam

G.S.
Smajlagić: Borac ne trpi poluamaterizam

BANjALUKA - Rukometaši Borca u novoj sezoni žele da se iskupe za loš rezultat u prošloj, kada su na kraju takmičenje završili na desetoj poziciji.

Novi trener Irfan Smajlagić traži od svojih izabranika red, rad i disciplinu. Banjalučani u šampionat ulaze u promijenjenom sastavu, a očekuje se dolazak još dva pojačanja. Prvi dio priprema biće obavljen na Vlašiću, a zatim slijedi odlazak na dva turnira. Prvo će Banjalučani igrati u Bjelovaru, a zatim krajem avgusta i na turniru u Visokom, gdje će rivali biti domaća Bosna, zatim Izviđač i Dubrave.

- Od ekipe u narednoj sezoni očekujem da bude motivisana, željna dokazivanja, rezultata i rada. To je jedan od preduslova da bi napravili ono čemu težimo, a to je najbolji mogući rezultat. Težimo da u prvenstvu budemo najbolji što možemo u datom trenutku. Od Borca se uvijek očekuje da se bori za vrh tabele, bez obzira na to kakav igrački kadar bio - istakao je novi trener Borca, ujedno i selektor BiH.

Zbog velikog broja odlazaka Banjalučani traže još dva igrača na bekovskim pozicijama.

- Upoznat sam dosta sa ekipom, stiglo je par igrača. U suštini trebaju nam još dva vanjska igrača da bismo popunili igrački kadar. Prvenstvo je dosta zahtjevno, a od igrača koji dolaze očekujem puno više nego što su do sada davali. Svi su došli u klub sa velikom tradicijom, klub koji ne trpi poluamaterizam i zahtijeva vrhunske kriterijume da bi bio ostvaren vrhunski rezultat. Samim tim što se nalaze u toj selekciji moraju biti spremni na žrtvovanje i naš sistem rada - zaključio je Smajlagić.

Predsjednik Igor Jovanović očekuje da se klub vrati na vrh.

- Rukometni klub Borac uvijek želi da bude šampion. Sezona iza nas je bila za zaborav, a povrede su sastavni dio sporta. Obezbijedili smo pripreme na Vlašiću da bi ekipa što spremnija dočekala prvenstvo. Stručni štab je dobio odriješene ruke da dovede još dva beka. Mi kao uprava smo im dali to i ne miješamo se u trenerski posao te vjerujemo da će izabrati prava pojačanja - rekao je Jovanović.

Cilj trofeji

Vlado Draganić je ostao u klubu, a odlično poznaje novog trenera kroz reprezentaciju.

- Dosta igrača je otišlo, došli su novi igrači, novi trener. Prije svega moramo vratiti Borac na mjesto koje mu pripada. Cilj je najveći - titule i trofeji, ali nema pritiska. Jedino što se traži je da vrijedno radimo i rezultat će doći i da slušamo zahtjeve trenera - poručio je Draganić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana