Smajlagić sumirao jesenji učinak rukometaša Borca

Darko Dragičević
Smajlagić sumirao jesenji učinak rukometaša Borca

BANjALUKA – Rukometni klub Borac će jesenji dio sezone završiti pri vrhu prvenstva BiH. Pobjedom nad Hercegovinom Banjalučani su se zaustavili na 17 bodova.

Ekipa je u 12 mečeva ostvarila osam pobjeda uz jedan remi i tri poraza. Trener Irfan Smajlagić ističe da je ekipa tek u stvaranju, ali da su neke okolnosti na koje stručni štab nije mogao da utiče umnogome uticale na bodovni saldo.

-Uvijek može bolje, ali imali smo okolnosti koje su nas pomalo izbacile iz ritma. Težili smo idealnim okolnostima, međutim zdravstveni bilten nas je dosta izbacio iz ritma. Tokom polusezone smo imali dosta problema sa virozom tako da gotvo nijedan neč nismo odigrali kompletni. Bukvalno gotovo svakog igrača iz tima je viroza izbacila iz tima na neki period a nakon njega veoma teško se vratiti u željeni nivo forme – istakao je trener Banjalučana.

Ipak, jasno je da je Borac u ovom dijelu sezone igrao puno čvršće u odbrani, disciplinovanije i brže u napadu.

-Logično je da se nadamo da neće biti tih viroza u nastavku. S obzirom na okolnosti može uvijek bolje, a zadovoljan sam jer je svaki igrač i ekipa u kompletu pokazala progres. Primjetan je napredak. Četiri mjeseca nije veliki period za stvaranje ekipe, posebno kada je na okupu roster igrača koji nikad nije igrao i morali su se prilagoditi jedni na druge, količini i intenzitetu rada. Sve je to mali period. Mislim da ima napretka i da se nadam da će biti još bolje u nastavku- dodao je Smajlagić.

Osim duela u Gračanici, Borac je u ostalim derbijima bio blizu pobjeda i gubio je prednost u nastavku. Banjalučani će u drugom dijelu dočekati rivale u borbi za vrh i titulu (Gračanica, Vogošća, Izviđač).

- U te utakmice nismo ušli u idealnom stanju. Imali smo po dva- tri igrača koji nisu nastupali. Tako da to nije bio naš maksimum, već maksimum u datim okolnostima. To su utakmice gdje se igra na jedan dva posjeda i onda se svaki izostanak osjeti. Mi moramo da se adaptiramo što bolje da se to ne osjeti u mečevima- jasan je trener.

Borac je u novu sezonu ušao u značajno promijenjenom sastavu, tako da i stručni štab sad ima jasniju sliku, pa je moguće da se napravi i doselekcija.

-Rano je za to. Mnogo objektivniju sliku imaćemo na kraju sezone, kad budemo zajedno osam ili devet mjeseci. U sportu nije sve progresivno. Ima period kad dođeš do limita pa igraći imaju pad forme. Ne samo fizički već i mentalno moraju da prelome kako bi izdržali napore. Većina ih još ne zna šta je to profesionalan odnos, kakav je to rizik, odricanja i tek se pronalaze da budu pravi. Mada ima zaista ohrabrenja po tom pitanju – izjavio je na kraju Smajlagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana