Slovenci nepremostiva prepreka za Borac

Darko Dragičević
Slovenci nepremostiva prepreka za Borac

BANjALUKA - Rukometaši Borca vraćaju se na evropske parkete. Nakon gotovo dvije godine pauze Banjalučani će u nedjelju da ugoste slovenački tim Jerusalem Ormož.

Slovenački timovi bili su u prošlosti nepremostiva prepreka za velikana iz Banjaluke. U posljednjim duelima nisu uspijevali da zabilježe željene  ezultate pa su tako “crveno-plavi” dva puta eliminisani u evropskim takmičenjima.

U sezoni 2022/23. ekipa Riko Ribnica je sve riješila u prvom duelu kada je slavila sa 40:19 pa je Banjalučanima ostala samo utješna pobjeda u “Boriku” (30:28).

Prije toga rukometnu lekciju dala je i ekipa Gorenje Velenje koja je prvo slavila 32:28 na svom parketu, da bi zatim u Banjaluci deklasirali Borac 32:16.

Jerusalem Ormož je ekipa koja je prošle sezone takmičenje završila na petoj poziciji i nema previše iskustva u evropskim takmičenjima. Duel protiv Borca biće im deveti nastup u Evropi.

U prvoj rundi evropskih takmičenja Jerusalem Ormož je savladao litvanski Granitas u oba meča. U Sloveniji su slavili 32:26, dok su u Litvaniji bili još uspješniji i pobijedili su 35:28.

Jerusalem Ormož je tipični predstavnik slovenačke škole rukometa, imaju pokretljivu odbranu iz koje žele da dođu do laganih golova iz polukontri i kontri. Ove sezone nisu najbolje krenuli u šampionatu gdje su u sedam mečeva ostvarili tri  pobjede uz četiri poraza.

Glavni  igrač je bivši reprezentativac Tadej Šok, inače desno krilo koji je prvi u kontrama. Svakako će Borac morati da obrati pažnju i na bekove Gašpara Pungartnika i Filipa Jereneca, dok je u sve boljoj formi i srednji bek Jure Lukman.

U posljednjim mečevima u odličnoj formi je i golman Filip Ranfl koji brani u serijama. Jerusalem je imao dovoljno vremena da se spremi za naredna iskušenja na međunarodnoj sceni jer je bio slobodan i u potpunosti se okrenuo duelima protiv Borca.

Dolaze i navijači

Jerusalem Ormož je u dosadašnjim evropskim nastupima imao podršku svojih navijača. Prema najavama iz kluba, u nedjelju će put Banjaluke da dođe i oko 100 pristalica slovenačkog kluba koji žele da bodre svoje ljubimce u gradu na Vrbasu. Borac je inače pustio u prodaju ulaznice za ovaj meč po cijeni od 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana