Sloga domaćin u Boriku

D. R.
Sloga domaćin u Boriku

Doboj - Čelnici Sloge danas su se sastali sa rukovodstvom Gasprom Južni tok lige i načelno prihvatili da nastupe u ovom takmičenju, a domaće utakmice igraće u "Boriku".

Dobojlije imaju rok da najdalje do 27. juna, kada je sjednica UO lige, ispune ostale uslove, prije svega da daju garancije da će imati dovoljno jak igrački kadar i stručni štab koji bi zadovoljio uslove čelnika lige.

- Vjerovatno sutra imaćemo sastanak Upravnog odbora na kojem moramo da odlučimo da li smo sposobni da prihvatimo sve obaveze koje donosi igranje u ovom takmičenju. Igranjem u "Boriku" riješili bismo najveći dio uslova, ali predstoji veliki posao u stvaranju tima. U to mora da bude uključena lokalna zajednica, koja nam je obećala pomoć veću nego što smo do sada imali. Što se tiče igračkog kadra, nastojaćemo da sačuvamo "kostur" i dovedemo bar tri-četiri pojačanja, a razgovaraćemo i sa trenerom Aleksandrom Dugićem i njemu ponuditi novi ugovor - rekao je predsjednik Sloge Jovo Jović.

Ukoliko Sloga uspije da ispuni sve uslove, bila bi 12. klub u Gasprom Južni tok ligi, što je i konačan broj učesnika, budući da mađarski klubovi vjerovatno neće prihvatiti  učešće, jer im čelnici lige nude jedno ili dva mjesta, a oni zahtijevaju tri.

Ranije, na sastanku u Zagrebu, odlučeno je da liga počne 7. septembra, a sve troškove igranja utakmica i putovanja snosiće generalni sponzor "Gasprom".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana