Slavlje u Nevesinju, Hercegovina piše istoriju

D.D.
Foto: Radio Nevesinje

NEVESINjE – Rukometaši Hercegovine slave istorijski uspjeh! Pobjedom nad Borcem u revanš utakmici 29:19 izborili su plasman na finalni turnir Kupa BiH, što im je uz dvije titule šampiona Republike Srpske najveći rezultat u istoriji.

Džercegovci su odigrali sjajno posebno drugo poluvrijeme gdje je tihi junak bio mladi golman Mihajlo Vujadinović koji je ostvario 15 odbrana.

-Meni je drago što sam odbranama doprinio pobjedi ekipe, presrećan sam zbog učinka, ali ovo je trijumf kompletnog tima. Borili smo se sjajno i nagrađeni smo plasmanom na finalni turnir – istakao je mladi golman.

Iskusni Darko Dragović ističe da je publika nosila rukometaše, te je čestitao Borcu na fer borbi.

- Još smo pod utiscima. Dali smo maksimum vjerovali smo u prolazak i imali ogromnu podršku publike. Hvala im, bili su nevjerovatni i dali su nam dodatno snagu. Za nas je ovo veliki usphjeh, možda i najveći otkako klub postoji. Sad se okrećemo prvenstvu gdje ćemo tražiti šansu za opstanak a zatim se okrćemo završnici Kupa da odigramo što bolje- rekao je Dragović.

Iskusni Vladimir Tomić ističe sjajnu rolu Vujadinovića.

-Iskreno očekivali smo prolazak ali nismo da ćemo slaviti sa deset golova razlike. Znali smo da smo jači i iskusniji, ovo je možda i previše ali svi su bili odlični. Mali Mihajlo nam je svojim odbranama omogućio da se odlijepimo, otišli smo sa četiri na sedam golova viška i tu je bio kraj. 

Najefikasniji igrač meča bio je Edvin Dželilović koji je pogađao iz svih pozicija.

-U utakmicu smo ušli s ciljem da prođemo dalje, vjerovali smo u prolazak iako nismo očekivali ovoliku gol razliku. Vjerujem da je presudila naša čvrsta odbrana te uz odbranu mladi Vujadinović na golu. Svaki igrač je dao maksimum što nas je i dovelo do ove pobjede. Rukomet je kolektivni sport gdje u svakoj utakmici iskoče dva ili tri pojedinca, najvažnija je pobjeda i prolaz na završni turnir kupa BiH. Klubu je definitivno prioritet izboriti opstanak u ligi, završnica se igrasedam dana nakon završetka prvenstva pa o tome trenutno ne razmišljamo puno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana