Slavlje i ponos u redovima Leotara nakon fantastične sezone: Nadaju se nastupu u Drugoj ABA ligi

G.S.
Slavlje i ponos u redovima Leotara nakon fantastične sezone: Nadaju se nastupu u Drugoj ABA ligi

TREBINjE - Dani slavlja i dalje traju u Trebinju nakon što je Leotar osvojio četvrto mjesto u Ligi šest BiH, što bi trebalo da bude dovoljno za premijerni nastup u Drugoj ABA ligi.

Ekipa sastavljena od domaćih igrača i veoma skroman budžet nadmašila je očekivanja i ostvarila najbolji uspjeh u novijoj istoriji kluba na šta su svi ponosni. Sada se nadaju da će iduće jeseni odmjeriti snage sa klubovima iz regiona, ali im naruku ne ide pravilnik ABA lige. Prema članu šest, propozicija takmičenja stoji da svaka država ima dva predstavnika. Ostala dva učesnika dobijaju pozivnice prema rezultatima iz prošle sezone ukoliko ti timovi nisu izborili plasman kroz nacionalna takmičenja. Za sada iz BiH to su Široki i Spars, a ako bude gledan pravilnik onda je Borac u prednosti, jer je dvije sezone bilježio dobre rezultate, prve stigao do četvrtfinala, druge do polufinala plej-ofa.

- Hvala upravi i predsedniku Miodragu Batiniću na svemu, a pre svega što su mene istrpeli, jer nisam nimalo lak dok smo finansijski ispoštovani. Hvala svima koji su nas bodrili i svi smo bili kao porodica koja je disala kao jedno. Četvrta smo ekipa u Ligi, najbolja trećeplasirana ekipa ako računamo ulazak u Drugu ABA ligu. Mislim da bi to trebalo da bude dovoljno za viši nivo takmičenja, ali neke stvari se ipak ne rešavaju samo igrom - rekao je Ičelić.

Ipak, tokom ljeta biće poznato da li će klubovi iz Hrvatske i Sjeverne Makedonije uopšte igrati jer nisu bili zadovoljni statusom. Za eventualni nastup u Drugoj ABA ligi definitivno bi bio potreban i jači igrački kadar.

- Pokazali smo da možemo da se nosimo sa timovima iz regiona. Sparse smo dobili dva puta, Široki na gostovanju, sa Borcem igrali na jednu loptu. Moji igrači su sve izdržali i oni su heroji. Imali smo ogromnih problema sa povredama tokom sezone jer smo ostajali sa šest-sedam igrača, a takmičenje smo završili bez Đorđija Ninkovića i Nikole Đurasovića, dok je Nikola Jeftić igrao pod bolovima. Znamo koliki je naš uspeh, a da bismo bili ozbiljan konkurent potrebno je osveženje u kadru. Najviše bih voleo da ih nađem ovde jer ima mladih - dodao je Ičelić.

Košarkaš Dejan Šakotić je istakao da je ključ uspjeha dobra atmosfera.

- Nadam se da ćemo zaigrati u drugoj ABA ligi jer smo to zaslužili - naglasio je Šakotić.

Batinić o planovima

Predsjednik Upravnog odbora Miodrag Batinić ponosan je na uspjeh, ali navodi probleme u vezi sa mogućim nastupom regionalnoj ligi.

- Dvorana zaslužuje osvježenje. Trebinje dosta ulaže u infrastrukturu, a nadamo se da je red i na dvoranu jer joj treba elektronika, novi koševi... Što se tiče igračkog kadra to nam je najmanji problem, naći ćemo način da se kvalitetno takmičimo. Nećemo juriti vrh, znamo svoje mogućnosti. Druga ABA liga idealna je prilika za promociju grada, kluba naše djece i nadamo se podršci, ne samo našeg grada već i Republike, kao i sponzora kazao je Batinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana