Slavija sanja titulu

Darko Pašagić
Foto: Agencije

BANjALUKA – Bokserski klub Slavija domaćin je finalnog turnira plej-ofa Lige Srbije, a u redovima Banjalučana vjeruju da mogu doći do dugo čekane titule.

Jedinu u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije Slavija je osvojila tačno prije pola vijeka, 1974. godine poslije čuvenog dvomeča sa Kablovima iz Svetozareva (još šest puta Banjalučani su bili ekipni prvaci BiH) i smatraju da je došlo vrijeme da se ponovo popnu na tron srpskog boksa.

Na tom putu im neće biti nimalo lako, jer će danas od 19,30 časova održati polufinalni okršaji.

U njima će se sastati sa Somborom, dok će o drugom finalisti odlučiti dvoboj beogradskog Radničkog i Novog Pazara.

Poseban kuriozitet ove završnice je da će biti održana na otvorenom, tačnije na banjalučkom Trgu Krajine, na kojem je 2012. godine održan 11. "Memorijal Radovana Bisića".

U slučaju da dođe do promjene vrmeneskih prilika organizator je već našao alternativu, a to je da se mečevi presele u dvoranu "Centar".

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije i bivši član Slavije Nenad Borovčanin zadovoljan je što je Banjalukaa domaćin finala.

-Banjaluka je uvijek bila grad boks, a Slavija uzdanica. Drago mi je što je domaćin i ne sumnjam da će finale biti sjajno organizovano. Ovo je još jedna prilika da se dokaže svesrpsko jedinstvo i ovo će biti idealna šansa da se izbirljivoj banjalučkoj publici pokažu trenutno najbolji bokseri na ovim prostorima- rekao je Borovčanin.

Dalibor Petković, predsjednik BK Slavije ističe da su obavljene sve pripreme.

-Uložili smo maksimum napora da napravimo pravi spektakl. I da Trg Krajine bude u pravokm bokserskom ruhu. Nadam se da će poslije 50 godina titula opet doći u Banjaluku. Zahvalni smo na podršci predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je pristao da bude na čelu Organizacionog odbora, te gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću kao i Nenadu Borovčaninu – poručio je Petković.

Šef stručnog štaba Vladan Kljajić se nada najboljem.

-Pred nama je finale u kojem će učćestvovati četiri najbolja kluba koji su to pokazali u ligi. U svakom duelu očekujem kvalitetne mečeve i da odlučuju nijanse. Ipak vjerujem da ćemo uz podršku publike koju pozivam da dođe i da navija za nas doći do titule. Svi bokseri su spremni i maksimalno motivisani – rekao je Kljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana