Slavija moralni pobjednik lige

Darko Pašagić
Slavija moralni pobjednik lige

BANjALUKA - Kraj septembra prošle godine označio je povratak Slavije na boksersku mapu, a nakon samo devet mjeseci trofejni banjalučki klub po mnogima je postao moralni pobjednik Regionalne lige iako je na kraju takmičenja zauzeo treće mjesto.

Na završnom turniru ovog takmičenja, u kojem je nastupilo 10 klubova, četiri najbolja trebalo je da kroz plej-of odluče ko će postati šampion za sezonu 2022/23. Poslije ligaškog dijela Novi Pazar, Sombor, Slavija i Loznica bili su najuspješniji i našli su se na završnom turniru, gdje je po sistemu ekipnih mečeva prvog sa četvrtim i drugog sa trećim trebalo da odluče ko će u finale.

- Na posljednjem kolu lige u Somboru dogovoreno je da se završni turnir plej-ofa održi u Novom Pazaru, koji je bio najbolji u ligaškom dijelu, mada je ranije propozicijama takmičenja dogovoreno da nijedan od četiri učesnika finalnog turnira ne može biti domaćin. Uz sve to smo uložili prigovor na termin, jer se on poklapao sa Evropskim igrama u Poljskoj, gdje su nastupila naša tri boksera: Leo Cvitanović, Alen Rahimić i Juraj Soldo. Međutim, ništa nije vrijedjelo - naglasio je sportski direktor Slavije Igor Savičić.

U polufinalu plej-ofa Slavija je uspjela da poslije velike borbe savlada aktuelnog šampiona Srbije Sombor sa 12:10 i plasira se u finale.

- Protivnički bokseri nisu birali načina da dođu do pobjede u ringu, tako da su trojica naših takmičara: Nikola Ivković, Gašper Podgoršek i Gregor Strašinić završili mečeve sa dubokim posjekotinama i sa velikim brojem šavova. Međutim, to im nije ništa vrijedjelo i na kraju smo uspjeli da pobijedimo - rekao je Savičić te dodao da je drugog dana zbog udaraca protivnika glavom posjekotine zaradio i Nejc Pečnik.

U drugom meču Novi Pazar je deklasirao Loznicu sa 20:2 i očekivalo se veliko finale između domaćina i Banjalučana.

- Međutim, dva sata poslije završetka drugog polufinalnog okršaja plej-ofa došlo je do mijenjanja propozicija takmičenja. Umjesto ekipnog finala odlučeno je da se boduju pojedinačni mečevi kao u ligaškom dijelu i da drugog dana na ring samo mogu bokseri koji su ostvarili pojedinačne pobjede u polufinalu. Već tada je bilo jasno da ne možemo do titule i na kraju smo sa bodom zaostatka za Somborom zauzeli treće mjesto. I to je veliki uspjeh kada se zna u kakvim uslovima smo počeli sezonu, ali ostaje žal što smo na nesportski način zaustavljeni da se možda domognemo i titule. Ovako će ostati zauvijek apsurdan podatak da smo se plasirali u finale plej-ofa i na kraju bili treći, ali i dalje smatram da smo moralni pobjednik Regionalne lige - rekao je direktor Slavije Dalibor Petković.

On je zahvalio svima koji su pomogli ove sezone Bokserski klub Slavija, a najviše Kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Kabinetu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

- Ovi rezultati, koji su, mora se priznati, bili iznad očekivanja daju nam za pravo da u narednu godinu uđemo još jači. Već smo dobili poziv za nastup u Balkanskoj ligi u kojoj bi učestvovalo 10 klubova i u kojoj bi se održavali ekipni mečevi. Najvjerovatnije da ćemo prihvatiti poziv, jer želimo da Slaviju vratimo na pravi put - dodao je Petković.

Pauza

Pred bokserima Slavije sada je ljetna pauza poslije naporne sezone.

- Iskoristićemo to vrijeme za rekonstrukciju infrastrukture, omasovljenje omladinske škole, sanaciju sale. Želimo da klub ojačamo na svim poljima i da u narednu sezonu uđemo još jači - naglasio je direktor Slavije Dalibor Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana