Sjajan nastup boksera na Pojedinačnom prvenstvu Srbije: Obilić najuspješniji!

Darko Dragičević
Foto: G.S.

ZVORNIK - Bokserski klub Obilić TRB bio je najuspješnija ekipa na Pojedinačnom prvenstvu Srbije.

U konkurenciji 57 klubova zvornički klub je zauzeo prvo mjesto i ponio titulu najuspješnijeg kluba državnog prvenstva. Takmičari Obilića su osvojili osam medalja, od toga pet  zlatnih i tri srebra.

Zlatnim medaljama su se na Pojedinačnom prvenstvu Srbije okitili: Srđan Tomić (86 kg, omladinac), Sara Ćirković (54 kg, seniorka), Anđela Branković (57 kg, seniorka), Natalija Šadrina (60 kg, seniorka) i Anastasija Bošković (70 kg, omladinka). 

Takmičari ovog kluba su osvojili i tri srebra, a to su: Anastasija Lukajić (70 kg, seniorka), Nikola Đukanović (80 kg, omladinac, BK BL 22), Andrija Trninić (+92 kg, omladinac).

Sjajna Sara Ćirković osvojila je pehar za najbolju seniorku na prvenstvu, dok je Natalija Šadrina proglašena za najbolju takmičarku. Anastasiji Lukajić iz BK Obilić TRB i Mileni Matović iz BK Železnik pripali su pehari za najborbeniji ženski par. 

Obilić je ove sezone briljirao gdje god se pojavio, tako da je trener Mirko Ždralo i te kako zadovoljan.

- Izuzetno sam ponosan na ovaj rezultat i u godini u kojoj su takmičari našeg kluba osvojili tri seniorske evropske medalje, jednu omladinsku evropsku medalju, jednu juniorsku evropsku medalju, dvije predstavnice našeg kluba učestvovale su na Olimpijskim igrama, dolazi i ovaj za mene lično veliki rezultat kao potvrda našeg posvećenog i predanog rada.  Godina još nije gotova, ispred nas su omladinsko prvenstvo svijeta kao i Evropsko prvenstvo U-22. Na oba takmičenja imaćemo predstavnike našeg kluba u sklopu reprezentacije Srbije i kao i uvijek daćemo sve od sebe da osvojimo još velikih medalja i krunišemo ovu istorijsku godinu - istakao je Ždralo.

Sjajan rad je još jednom nagrađen i nema sumnje da će i u budućnosti takmičari ovog kluba nastaviti sa žetvom medalja.

Čestitke takmičarima

Predsjednik  Bokserskog saveza  Republike Srpske Zoran Rašljić takođe je bio zadovoljan nastupom svih takmičara.

- Želim da uputim iskrene čestitke našim takmičarima na osvojenim medaljama i peharima kao i da uputim riječi zahvalnosti predsjedniku BS Srbije gospodinu Nenadu Borovčaninu na izuzetnoj podršci Bokserskom savezu Republike Srpske i našim takmičarima - istakao je Rašljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana