Sjajan meč Borca i Sloge, Banjalučani u Doboj nose gol zalihe

Dušan Repija
Foto: Velibor Tripić

Rukometaši Borca savladali su Slogu sa 27:26 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, a odluka o putniku na završni turnir pašće poslije revanša koji je zakazan za iduću srijedu u Osječanima.

Neobičnu utamicu sa veklikim oscilacijama odigrali su dugogodišnji rivali, a na kraju su ishodom sigurno srećniji gosti. 

Iako su ekipe u različitom raspoloženju dočekale ovaj meč, još jednom se pokazalao da u ovakvim derbijima malu ulogu igraju kvalitet i forma. 

Ishod uglavnom zavisi od raspoloženja i motivacije u tom trenutku, a sinoć je sve to bilo na strani Dobojlija. Da je bilo drugačije, prema svemu viđenom ove sezone, "crveno-plavi" bi upisali dosta ubjedljiviju pobjedu, a ovako će morati dobro da se pomuče kako bi opravdali ulogu favorita u ovom dvomeču. 

Rukometaši Sloge odlično su ušli u meč i vodili tokom svih 30 minuta prvog dijela. U nekoliko navrata imali su po četri gola prednosti, ali su se domaći u finišu trgli i uspjeli da smanje na 12:13. 

Sjajno su otvorili drugi dio i u 43. minutu stigli do pet golova prednosti. 

Činilo se da će ona samo rasti, jer se razbranio mladi Berin Brkić, a lopta u napadu Borca krenula dosta brže. Međutim Dobojlije su smogli snage i uspjeli da se vrate. 

Malo po malo momci Dejana Vasilića topili su prednost i u 53. minutu stigli do izjednačenja, a potom i vodili sve do isteka 58. minuta. Borac je golovima Aleksandra Milićevića i Luke Perića preokrenuo, izjednačio je Nemanja Peštić, a minimalan trijumf domaćim donio Marko Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana