Sjajan džudo kamp u Istočnom Sarajevu: Majdov i velikani uče najmlađe

G.S.
Sjajan džudo kamp u Istočnom Sarajevu: Majdov i velikani uče najmlađe

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Novom Sarajevu biće otvoren drugi džudo kamp svjetskog šampiona Nemanje Majdova sa više od 700 džudista iz 20 zemalja koji će imati priliku da uče od najboljih u ovom sportu.

Organizator Nemanja Majdov istakao je da je ovo veoma bitan projekat te naveo da su ove godine na džudo kampu velikani ovog sporta iz Japana Naohisa Takato, a iz Azerbejdžana Rustam Orujov i da će djeca imati priliku da uče od uzora.

- Tu su i naše domaće zvijezde. Ovo je jedinstvena prilika da djeca uče od najboljih. Za djecu do 15 godina iz Republike Srpske učešće je besplatno, a to je obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik - istakao je Majdov.
On je zahvalio za podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću, kao i sponzorima.
- Ovo je bitan projekat, da okupimo sportske zvijezde i učesnike iz velikog broja zemalja. Bitno je da to postane tradicija, mislim da ćemo opravdati očekivanja, daćemo maksimum i nadamo se najboljem - dodao je Majdov te napomenuo da će se raditi u četiri grupe, podijeljeno po godinama učesnika, a u grupi će biti oko 150 polaznika.

- To smo promijenili u odnosu na prošlu godinu, jer je teško raditi u velikoj grupi. Nama je cilj da djeci posvetimo svu moguću pažnju, da to bude kvalitetno - naveo je Majdov.

Promotor i šampion Orujov je izrazio zadovoljstvo što je u Istočnom Sarajevu.

- Želim da zahvalim Nemanji što me je pozvao. Ovo je sjajna stvar za džudo i njegov razvoj. Takato i ja ćemo učiti djecu našim specijalkama - rekao je Orujov.

Takato je rekao da ne učestvuje na seminarima i akademijama, ali da ovaj poziv nije mogao da odbije.

- Velika mi je čast biti dio ovog događaja. Nadam se da ću uspjeti prenijeti makar dio japanskog džuda. Moja najveća želja je da se zabavimo ovdje svi i da lijepo provedemo vrijeme - rekao je Takato.

Zvanično otvaranje kampa je danas u 10.30 časova u sportskoj dvorani “Srbija” u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić: Ponosni smo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je grad bio ponosan na Nemanju Majdova i prije nego što je postao svjetski šampion.
- Ponosni smo što imamo svjetskog šampiona i što pokušava da okupi što veći broj mladih koji bi trebalo da krenu njegovim stopama. Nemanja je ambasador Istočnog Sarajeva. Imamo priliku da ugostimo 700 džudista iz 20 zemalja i to je promocija ne samo džuda nego grada i cijele Republike Srpske - istakao je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana