Širi se imperija vlasnika Sitija: Šejk Mansur kupio 11. klub, peti u Evropi

GS
Foto: Agencije

Vlasnici Mančester Sityja dogovorili su kupovinu 11. kluba, a u pitanju je popularni holandski tim NAC Breda koji se takmiči u drugom rangu tamošnjeg fudbala.

NAC Breda poznati je holandski klub koji je nastao prije 110 godina i kontinuirano je bio član elitnog ranga. Čak ima i titulu prvaka Holandije koju je osvojio 1921. godine, dok je 1973. godine osvojio Kup Holandije.

Sada će im vrata novih uspjeha biti širom otvorena pošto vlasnici kluba postaju bogati Arapi na čelu sa šejkom Mansurom koji među svojim "igračkama" ima i Mančester Siti.

City Football Group zvanično je dogovorio kupovinu kluba od prethodnih vlasnika, potvrđeno je iz NAC Brede.

"Dioničarima smo predstavili rezultate naše istrage o Karelu Vrolijku, građevinskom izvođaču koji je želio uložiti u klub. Na temelju toga odlučili su prodati svoje dionice City Football Group. Svim ostalim stranama, koje su se javile za kupovinu kluba, zahvalili smo se na uloženom trudu", saopšeno je iz NAC Brede.

City Football Group je ove sedmice postigao nužne dogovore s Nadzornim odborom NAC Brede, Fondacijom NOAD, Fudbalkim savezom Holandije i lokalnim vlastima u Bredi, prenosi Kliks.

Tako je šejk Mansur i City Football Group stigao na čelo 11. kluba širom svijeta, a petog u Evropi. Uz Mančester Siti i Bredu, tu su u Evropi još Troyes (Francuska), Girona (Španija) i Lommel (Belgija). Imperija širom svijeta bogatija je još za Atletico Torqye (Urugvaj), New York City (SAD), Melbourne (Australija), Mumbai City (Indija), Suchuan (Kina) i Yokohama F-Marinos (Japan).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana