Posljednji aplauzi, pjesma i baklje za legendarnog Mihu

GS
Foto: Agencije

RIM - Srbija, Italija i fudbalski svijet oprostili su se od Siniše Mihajlovića.

Nakon što je završeno opijelo, kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića iznijet je ispred Bazilike Svete Marije, anđela i mučenika, odakle uz posljednje aplauze, pjesmu navijača i zapaljene baklje, kreće put groblja, gdje će Mihajlović biti sahranjen u krugu najbliže porodice.

Na posljednjem ispraćaju legendarnog fudbalera, uz suprugu Arijanu, šestoro djece, majku, brata, prijatelje, brojne navijače i poštovaoce okupili su se i nekadašnji Mihajlovićevi saigrači iz klubova i jugoslovenske reprezentacije, predvođeni njegovim kumom Dejanom Stankovićem 

Mihajlovića  su na vječni počinak isppratili i Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Aleksandar Kolarov,  Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Bruno Konti, Luka Markeđani, cijeli tim Lacija sa Sergejom Milinkovićem Savićem, kao i ekipa Bolonje i brojni predstavnici italijanskih i srpskih fudbalskih klubova. a vijenac su poslali i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije i Hrvatske Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

Od Mihajlovića  se oprostila i delegacija Crvene zvezde predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.  

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić rekao je danas da su Italijani preminulom legendarnom fudbaleru Siniši Mihajloviću priredili počast kao da je bio Italijan.

Aleksić se uključio uživo u program emisije „Uranak“ na K1 televiziji povodom sahrane legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića u Italiji, i objasnio kakvu su mu počast priredili Italijani.

"Tijelo Siniše Mihajlovića juče je bilo izloženo u Skupšitini grada Rima, dobio je izuzetnu pažnju italijanske sveukupne javnosti, i političke i sportske. U 10 sati je počeo ispraćaj. Prisustvovala je njegova porodica, predsjednica Vlade Italije Đorđa Meloni, predsjednik parlamenta, kao i veliki broj ličnosti iz sporta. Cijela italijanska štampa je bila posvećena našem proslavljenom sportisti, kazao je Aleksić za K1.

Ambasador Srbije u Italiji rekao je da je taj deo Rima sada zatvoren zbog sahrane našeg velikog fudbalera.

"Dobio je jedan izuzetan tretman, kao da se radi o jednom od najuglednijih ljudi iz Italije. Takođe su ispraćaju prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić u ime predsednika Srbije i delegacija Fudbalskog saveza Srbije", rekao je Aleksić.


Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, nakon duge borbe sa leukemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana