Siniša Džakula prozvao odbojkašice Banjaluka voleja: Treba nam olimpijski ciklus za rezultat

Dejan Kondić
Siniša Džakula prozvao odbojkašice Banjaluka voleja: Treba nam olimpijski ciklus za rezultat

BANjALUKA - Odbojkašice Banjaluka voleja počele su sa radom. Prozivku podmlađene ekipe tima iz grada na Vrbasu izvršio je novi-stari trener Siniša Džakula.

Iskusnom strategu na prvom okupljanju javilo se 18 djevojaka, od kojih su Ana Katalina i Ana Starčević zasad jedine novajlije. Klub su napustile Sonja Udovčić, Marija Gambiroža, Sanja Vojnović, Sonja Vujnić, Branka Žilić, Jelena Šakotić i Anastasija Kudrjaršova. Ekipa je podmlađena i bez ikakvog imperativa ulazi u predstojeću sezonu.

- Naredne tri sedmice odradićemo bazične pripreme. Veoma nam je to bitno, jer smo imali i dosta povreda. Sad to pokušavamo riješiti. Ana Katalina bila je u juniorskoj reprezentaciji i takođe se vratila povrijeđena. Što se kontrolnih mečeva tiče, tek od septembra planiramo ih igrati. Nekih posebnih ambicija u predstojećoj sezoni nemamo. Sklapamo jednu mladu ekipu, bukvalno sve starije igračice su otišle - rekao je Džakula.

U klubu smatraju da premijerligaški status neće doći u pitanje, a imaju dugoročne planove.

- Jedan olimpijski ciklus planiramo da potrošimo na stvaranje moćne ekipe i to je prioritet svih prioriteta. Ove sezone držaćemo se sredine tabele, mislim da je to optimalno za ovaj tim. Moramo se baš dobro pripremiti, ali i pojačati još nekom djevojkom. Čekamo jednog primača servisa i ako dovedemo tu igračicu, biće top. Mirnije ćemo ući u sezonu. Sad smo svi nervozni jer znamo da nam na određenim pozicijama fale iskusni igrači. Evo, imamo dva mlada, neiskusna dizača i to moramo rješavati - istakao je je Džakula.

Provjereni stručnjak je u prvom (jednogodišnjem) mandatu u BL voleju prije šest godina želio da napravi školu odbojke u klubu.

- Cilj je i tada bio da imamo sopstveni kadar, a ne da dovodimo “gro” igračica sa strane. Nadam se da ćemo ovaj put uspjeti u toj namjeri - zaključio je Džakula.

Opačić: Vjerujem u ekipu

Prozivci je prisustvovao i direktor kluba Vojislav Opačić. Iskusni operativac vjeruje u ovu mladu ekipu.

- Želim im prvo puno zdravlja, da ih konačno mimoiđu povrede. Vjerujem u njih i smatram da će Siniša uz jedne dobre pripreme napraviti skladnu i dobru ekipu. Mi iz uprave radimo i dalje na pojačanjima i mislim da ćemo u narednih par dana već imati neko novo - rekao je Opačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana