Šesti memorijal "Limun Papić": Debitant Partizan prvi favorit

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA – Grad na Vrbasu predstojećeg vikenda biće u znaku odbojke. Odobojkaški klub Borac domaćin šestog međunarodnog memorijalnog turnira „Limun Papić“ posvećenog doajenu našeg sportskog novinarstva i osnivaču „crveno-plavih“.

Možda i najjače izdanje ovog respektabilnog turnira pored domaćina Borca, te branioca trofeja, ekipe Kakanj 78, uveličaće osvajač trofeja iz 2021. godine – subotički Spartak i debitant na turniru, beogradski Partizan, koji je i prvi favorit za pehar. Četiri meča na programu su u subotu i dva u nedjelju, a igraće se u dvorani „Borik“. 

- Kao i ranije, svako igra sa svakim, igraju se tri seta i, ko bude imao najbolji učinak, biće pobjednik. Odlične su ekipe i nadam se da će navijači doći u što većem broju. Ovo je dobra provjera za našu ekipu - rekao je prvi čovjek Borca Aleksandar Dakić.

Trener Banjalučana Mišo Marjanović raduje se duelima protiv renomiranih protivnika. 

- Po meni - nikad jači turnir. Ekipe koje nam dolaze su ozbiljne, ulažu velika sredstva, imaju dobar igrački kadar. Mi smo tu kao mali autsajderi, ali drugu godinu uspjeli smo da zadržimo mlade igrače. Jedan igrač nas je napustio, doveli smo dva, koji i dalje rješavaju papirologiju ali će učestvovati na ovom turniru. Nadam se da ćemo riješiti njihovu registraciju pa da ih imamo za Premijer ligu BiH. Turnir ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način kako bismo se uigrali. Biće dobra odbojka i nadam se da će publika imati šta da vidi – istakao je Marjanović.

Mladi igrač „crveno-plavih“ Vlatko Čančar, istakao je da je ekipa spremna te dodao da su njegovi saigrači i on dobro radili tokom pripremnog perioda.

- Očekujem da na turniru pokažemo maksimum. Mislim da je ipak glavni cilj uigravanje ekipe za predstojeću sezonu. Naravno, tu je i druženje i upoznavanje sa ostalim igračima. Atmosfera u ekipi je izvanredna. Želio bih da pohvalim trenera jer radimo dva puta dnevno, tu je i teretana, trudimo se i nadam se da ćemo to pokazati na terenu – naglasio je Čančar.

RASPORED MEČEVA

Subota:

Kakanj 78 – Borac (13) 
Partizan – Spartak (15)
Spartak – Kakanj 78 (17)
Borac – Partizan (19)

Nedjelja:

Partizan – Kakanj 78 (11)
Borac – Spartak (13)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana