Serena Vilijams izjavila da se nije oprostila od tenisa

Anadolija
Serena Vilijams izjavila da se nije oprostila od tenisa

ANKARA Američka teniserka Serena Vilijiams, za koju se smatralo da se oprostila od tenisa nakon meča u kojem je ispala s US Opena, izjavila je kako se još uvijek nije penzionisala

U intervjuu za magazin "Vog" u avgustu, Serena Vilijams je izjavila kako je spremna za sljedeću fazu svog života, ali je izbjegla dati konačnu izjavu nakon poraza od Ajle Tomljanović na US Openu. Ipak, bivša prva teniserka svijeta dala je izjavu kojom je šokirala sportski svijet u svom prvom javnom nastupu nakon ispadanja s US Opena.

"Nisam u penziji. Imam vrlo velike šanse za povratak. Moja kuća ima teniski teren. Još uvijek nisam razmišljala o penziji", poručila je 41-godišnj, govoreći na konferenciji u San Franciscu, gdje je predstavila svoju investicijsku kompaniju Serena Ventures.

 Upitana hoće li ponovno razmotriti svoju odluku o povlačenju na konferenciji za novinare nakon eliminacije s US Opena,Vilijams je tada kazala: "Ne znam. Nisam o tome razmišljala. Uvijek sam voljela Australiju", misleći na Australian Open, prvi Grand Slam turnir sljedeće sezone. Vilijams je jedna od najboljih igračica tenisa, sa 73 pojedinačne titule, od kojih 23 na Grand Slam turnirima, i četiti zlatne olimpijske medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana