Šef WTA: Reagovaćemo snažno na odluku Vimbldona

G.S.
Šef WTA: Reagovaćemo snažno na odluku Vimbldona

Čelnici WTA su izrazili nezadovoljstvo odlukom Vimbldona da zabrani takmičenje igračima i igračicama iz Rusije i Belorusije.

ATP je takođe ranije osudio odluku nazvavši je “diskriminatorskom”, i čelnici dvije organizacije sada razmatraju koje sankcije bi mogli da primjene kao odgovor na odluku iz Londona.

Stiv Sajmon, šef WTA podvukao je da je odluka Vimbldona i LTA protiv pravila grend slemova i ugovora koji imaju sa čelnim teniskim organizacijama.

“Mi nemamo istu jurisdikciju nad grend slemovima koju imamo nad događajima koje mi organizujemo. Imamo presedane gdje ovakve situacije mogu da se dogode i gdje kazne i sankcije sa turnira mogu da se nametnu. Trebalo bismo da sjednemo za sto, sa našim igračkim savjetom i upravnim odborom i sve sagledamo. Mislim da ćete vidjeti snažnu reakciju sa naše strane, ali kakve će biti i koliko daleko će one da ide, to će tek biti određeno”, jasan je Sajmon.

On je dodao da je veoma razočaran saopštenjem LTA i Vimbldona.

“Ljudi misle da sport i politika ne bi trebalo da se mješaju, ali to nije tako u realnosti. Povremeno se dešava sa sport uđe u politku, a ovo je situacija gdje se politika umešala u sport. To je stvaran život. Saopštenje koje smo čuli je blago rečeno izuzetno razočaravajuće. Ima dosta stvari sa kojim se nećemo saglasiti, ali jedna stvar oko koje smo uvijek bili jedinstveni, to je taj uslov za učešće na turnirima. Uvijek je bio paziran na vrijednosti i bez ikakve diskciminacije”, zaključio je Sajmon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana