Savo Šušić, mladi fudbaler Borca: Boriću se za što veću minutažu

Darko Dragičević
Savo Šušić, mladi fudbaler Borca: Boriću se za što veću minutažu

BANjALUKA - Defanzivac Savo Šušić je jedan od mladića koji se tokom priprema u Antaliji nametnuo treneru Vinku Marinoviću.

Mladi fudbaler je svaki trening i šansu na prijateljskim utakmicama maksimalno koristio da bi i u budućnosti bio u konkurenciji za seniorski tim.

Šušić ističe da je zadovoljan obavljenim pripremama te da mu je sam rad s prvotimcima puno značio.

- Uvijek se obradujem kad dobijem poziv da radim s prvotimcima. To mi svakako bude motiv za još jači rad u narednom periodu. Iskreno nisam se nadao ovolikoj minutaži na pripremama u Antaliji. Trud i zalaganje su mi se isplatili i kroz ovakve mečeve samopouzdanje mi samo raste i nastojim da što više napredujem kroz treninge i utakmice u seniorskoj konkurenciji, jer je to ipak viši nivo - istakao je Šušić.

Mladi fudbaler ističe da je imao veliku podršku saigrača, posebno onih s kojima dijeli poziciju. Vojnović, Lazić su uvijek tu da pokažu mlađim prvotimcima kako da najbolje odgovore zahtjevima stručnog štaba, ali su tu i oni iskusniji da daju savjete.

- Kroz same treninge se može puno toga naučiti. Iskusniji igrači su tu da nam pomognu i odlično smo prihvaćeni. Lično sam dosta naučio od saigrača na svojoj poziciji. Oni su tu da mi ukažu na greške, kako da što bolje iskoristim svoje prednosti u igri. Usvajam sve od njih i nadam se da ću sa svakim pripremama biti još bolji - dodao je kršni Hercegovac.

Na pripremama u Antaliji je proslavio 18. rođendan. Pred njim je sad definitivno period u kojem treba da se bori za mjesto i u seniorskom timu.

- Naravno da je to moja velika želja da se u narednom periodu izborim za što veću minutažu. Vrijeme dokazivanja je ispred mene i naporno radim da bi zalužio šansu. Konkurencija u ekipi je zaista odlična.

Prošle sezone je kao član juniorskog tima imao priliku da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona gdje je izraelski šampion Ašdod bio prejaka provjera.

- Sigurno nam je to puno značilo da vidimo gdje smo u odnosu na druge ekipe. Ašdod je jako dobra ekipa i tvrda, a izvukla je pouke iz tih utakmice i mislim da smo dosta napredovali - poručio je Šušić.

Problemi na stadionu “Tušanj”

Fudbalski klub Sloboda neće dočekati Slogu na svom stadionu “Tušanj” u Tuzli u osmini finala Kupa BiH. Naime golovi na stadionu u Tuzli još nisu postavljeni i očekuje se da to neće biti moguće uraditi još neko vrijeme sve dok su temperature niske. Takođe jedan od problema je činjenica da grijanje terena nije spojeno na trafo-stanicu, tako da ni taj dio nove infrastrukture nije spreman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana