Savić se nada medalji i na Evropskom kupu u Mađarskoj

SRNA
Savić se nada medalji i na Evropskom kupu u Mađarskoj

PALE - Član Džudo kluba “Romanija” sa Pala Dimitrije Savić rekao je Srni da mu je osvajanje zlatne medalje na Evropskom kupu u Sloveniji samo podstrek da napreduje još više, te se nada medalji i sa kupa u Mađarskoj naredne sedmice. Savić je do do zlata u Sloveniji, gdje su učestvovala 352 takmičara iz 22 zemlje, došao pobjedama nad reprezentativcima Italije, Slovenije, Ukrajine i BiH.

“Borbe su prolazile u najboljem redu, bez povreda, ali najteža i najduža borba bila je polufinalna protiv predstavnika Ukrajine. Sve borbe dobio sam maksimalnim poenom, iponom što je ogroman uspjeh s obzirom na rang takmičenja”, naveo je Savić.

On je dodao da veliku zahvalnost duguje treneru i kolegama iz kluba koji su mu pružili neizmjernu podršku, te podsjetio da je ove godine postao i vicešampion Balkana za juniore do 21 godinu i vicešampion BiH do 23 godine.

Saviću je najveći cilj da se okiti zlatom na Olimpijskim igrama, što smatra da nije nedostižno ako nastavi da se trudi. “Uvijek ima mjesta za napredak”, istakao je Savić, koji je i reprezentativac BiH.

Trener Džudo kuluba “Romanija” sa Pala Dražen Subotić rekao je da je dugotrajan rad i trud doveo do ovakvih Savićevih rezultata i da se nada da će tako nastaviti. “Uskoro nas očekuje takmičenje na Evropskom kupu u Mađarskoj. Siguran sam da je Dimitrije zreo da ponovi rezultat sa Evropskog kupa iz Slovenije”, rekao je Subotić, koji je i predsjednik Džudo saveza Republike Srpske.

On je rekao da se u klubu nalaze vrijedni momci, a pored Savića tu su takmičari poput Filipa Živkovića, Vuka Ilića, Luke Lopatića, Nikole Danilovića sa osvojenih pregršt medalja i dobrih rezultata.

Subotić je zahvalio Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, opštini Pale, Gradu Istočno Sarajevo za podršku koju im pružaju s nadom da će biti nastavljena. On je dodao da će u sljedećoj godini težiti ka osvajanju još boljih i velikih rezultata. /kraj/mkb/mđ/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana