Savezi Republike Srpske i Srbije jačaju veze!

Darko Dragičević
Savezi Republike Srpske i Srbije jačaju veze!

ZLATIBOR - Saradnja bokserskih saveza Srbije i Republike Srpske je sve bolja i jača, a od nje koristi treba da imaju svi, od boksera, trenera do samih klubova.

Tokom proteklog vikenda članovi Bokserskog saveza Republike Srpske imali su priliku da učestvuju kao ravnopravni učesnici na Nacionalnom forumu boksa “Zlatibor 2024” u organizaciji Bokserskog saveza Srbije. Predstavnici Bokserskog saveza Republike Srpske, treneri, delegati i sudije, imali su priliku da aktivno učestvuju na panel-diskusijama, stručnim seminarima i edukativnim radionicama s ciljem stvaranja boljeg i zdravijeg sportskog okruženja kako za mlade takmičare, tako i za vrhunske sportiste.

Učešće predstavnika BSRS na Nacionalnom forumu boksa je nastavak saradnje predstavnika dva nacionalna saveza Nenada Borovčanina (predsjednika Bokserskog  saveza Srbije) i Zorana Rašljića (predsjednika Bokserskog saveza Republike Srpske).

- U trenutku kada je boks počeo da nestaje sa sportske scene, predsjednik BS Srbije Nenad Borovčanin je svojim radom i zalaganjem na međunarodnoj bokserskoj sceni uspio vratiti ovaj olimpijski sport na davno utabane sportske staze koje je neko odavno zapustio. Zahvalni smo na nesebičnoj podršci koju nam pruža BS Srbije s ciljem jačanja Bokserskog saveza Republike Srpske. Trudićemo se da opravdamo ukazano povjerenje i stvorimo sistem podrške bokserskim klubovima u Republici Srpskoj, te da oni dodatno napreduju u budućnosti - istakao je predsjednik BK Republike Srpske Zoran Rašljić.

U Srbiji ističu da je Banjaluka uvijek bila rasadnik bokserskih talenata i da čitava Republika Srpska može da računa na podršku.

- Republika Srpska mi je u srcu, boksovao sam kao član BK Slavija,  gdje smo kao tim ostvarili mnogo dobre rezultate. Ne mogu da zaboravim gostoprimstvo koje mi je pružila Banjaluka i zato sada želim da bar malo vratim ono što nosim u srcu. Dugogodišnji bratski odnos sa Zoranom Rašljićem, koji traje više od dvije decenije, rezultirao je izuzetnom saradnjom bokserskih saveza na čijem smo čelu. Srpska ima brojne talente i nastojaćemo da im pomognemo da se razviju i budu na naš ponos - rekao je  Borovčanin.


Projekti

Najznačajniji zajednički projekti koji će biti realizovani u narednom periodu su: Evropsko kadetsko prvenstvo Banjaluka 2024 u periodu od 1. do 11. avgusta 2024. godine, zatim Ljetna škola boksa Palić, te Ljetna škola sporta Trebinje od 19. do 26. avgusta. Nema sumnje da će bokseri imati šta da nauče i pokažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana