Sastanak u Rukometnom savezu Republike Srpske: Borac iznad svih

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Na inicijativu predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića održan je sastanak po pitanju trenutne situacije u Rukometnom klubu Borac M:tel.

Na sastanku je prisustvovao predstavnik grada Banjaluka Boris Aljetić, te predsjednik i direktor „crveno-plavih” Igor Jovanović, odnosno Vladimir Branković kao i član pravnog tima Borca Andrej Obradović. 

- Razočaran sam što se sastanku nisu odazvali predstavnici Ministarstva sporta kao ni savjetik za sport predsjednika Republike Srpske iako su uredno pozvani. Ovo je nepoštovanje, ne mene kao predsjednika, već institucije Rukometnog saveza Republike Srpske. Ovo je bila prilika da razgovaramo o trenutnoj situaciji u Borcu koji je iznad svih nas i koji je podavno postao brend Banjaluke. Ovdje smo trebali da iznesemo argumente i otvoreno pričamo na ovu temu, jer nisu tačne kafanske priče i nagađanja koja su u posljednje vrijeme predstavljali lažnu sliku o radu najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima. Iskreno se nadam da će se pronaći adekvatno rješenje i da će Borac igrati na predstojećem Svesrpskom kupu – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Mogućnost igranja na Svesrpskom kupu, koji se igra 12/13. sepetmbra u Banjaluci, najavio je predsjednik kluba Igor Jovanović. 

- Moram prvo istaći da sam takođe razočaran što na sastanak niko nije došao iz Ministarstva sporta kao ni savjetnik predsjednika Republike Srpske po pitanju sporta. Što se tiče nastupa na Svesrpskom kupu mi se iskreno nadamo da će ekipa biti dio ove sjajne manifestacije, ali vidjećemo šta će se desiti u narednih nekoliko dana. Jedno je sigurno, a to je, da je Borca iznad svih nas - poručio je Igor Jovanović.

Predstavnik grada Banjaluka Boris Aljetić naglasio je kako je gradska administracija ispoštovala obaveze prea Borcu M:tel, uz napomenu da je gradonačelnik Draško Stanivuković obećao dodatnu pomoć u grancima mogućnosti. 

Na molbu i prijedlog direktora „crveno-plavih” Vladimira Brankovića vrlo brzo trebalo bi doći do sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke, a sve cilju rješevanja trenutno teške situacije u klubu koji postoji od 1950. godine. 

- Uzdamo se u konačno rješenje i nadamo se što skorijem sastanku, i tačno je da smo od Grada maksimalno ispoštovani. Moram naglasiti da igrači i stručni štab imaju razumijevanje za sadašnju situaciju i time su pokazali da imaju puno poštovanje prema klubu. Što se tiče kafanskih priča one su uvijek bile i biće, a mene jedino boli što neko u tako nešto povjeruje – izjavio je Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana