Saša Stojčić, član UO RK Kozara, za “Glas Srpske”: Klub će pomoći maltretiranim igračima

Dejan Kondić
Saša Stojčić, član UO RK Kozara, za “Glas Srpske”: Klub će pomoći maltretiranim igračima

KOZARSKA DUBICA - Skandal koji potresa Rukometni klub Kozara iz Kozarske Dubice uzdrmao je ne samo temelje tog kluba, već i uticao na stanje u Prvoj ligi Republike Srpske iz koje je ovaj klub, sticajem okolnosti, morao da istupi.

Velike planove imali su “crveno-plavi” ove sezone, međutim najblaže rečeno nesmotrenost, odnosno nemile scene iz svlačionice koje su četvorica iskusnih rukometaša Kozare pravili mlađim kolegama, poslije kojih nije bilo nazad sve su poremetili. U razgovoru za “Glas Srpske” član Upravnog odbora dubičkog prvoligaša Saša Stojčić otkrio je sve detalje slučaja “svlačionica”.

- Ove godine odlučili smo da podmladimo ekipu, s obzirom na to da nismo otišli u Premijer ligu. Igrače koji su imali ponude pustili smo u druge sredine, a pošto je politika kluba godinama takva, šansu smo dali našim kadetima, koje smo uz nekoliko povratnika priključili prvoj ekipi. Sve je počelo na pripremama, po “ulasku u dvoranu” krajem avgusta i trajalo je do prije deset dana kada je sve otkriveno. Djeca nam nisu ništa pričala, trener nije ništa primijetio. Te klince maltretirali su starije kolege koje smo vratili u klub. Kada smo pitali klince što nisu ništa prijavili, oni su rekli da su mislili da će to prestati. Oni su odmah privedeni i zadržani 24 časa, kada su djeca dala izjavu. Postoje i snimci maltretiranja, koji su u posjedu policije - rekao je Stojčić.

Nakon svega odluka uprave bila je jednoglasna, da bude zamrznut status u tekućoj sezoni Prve lige Republike Srpske i  sređena novonastala situacija u klubu. Čelni ljudi RK Kozara dobili su podršku predsjednika Rukometnog saveza Srpske Marinka Umičevića.

- Vidjećemo šta će dalje biti, pošto propozicije takmičenja ne prepoznaju aktuelno stanje. Ovaj slučaj nam je sve poremetio, trebali je da imamo izbornu sjednicu Skupštine, ali je sve pomjereno. Ideja je bila da bude napravljen četvorogodišnji olimpijski ciklus, u okviru kojeg bismo u njegovoj trećoj, četvrtoj godini pokušali da osvojimo prvenstvo Srpske, da uz Kup imamo kompletirane sve trofeje. Što se aktuelne situacije tiče, fokusirani smo na pomoć institucijama koje vrše istragu. Pomoć nam je ponudio i Centar za socijalni rad Kozarska Dubica i hvala im na tome. Najbitnije je sada rehabilitovati klince koji su bili žrtve maltretiranja. U razgovorima smo sa psiholozima, idemo korak po korak - istakao je Stojčić.

Pozajmice

U klubu pokušavaju da riješe status nekih igrača, koji su ni na nebu ni na zemlji, jer je prvi tim raspušten.

- To su momci koji su prerasli mlađe kategorije, u pitanju je 2005. i 2006. godište. Pokušaćemo negdje da ih, da tako kažem, udomimo na neke pozajmice, da premostimo ovu vakuum situaciju - rekao je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana