Saša Slijepčević, trener ŽOK Gacko za “Glas Srpske”: Još dva igrača i kompletna ekipa

Dejan Kondić
Saša Slijepčević, trener ŽOK Gacko za “Glas Srpske”: Još dva igrača i kompletna ekipa

GACKO - U Ženskom odbojkaškom klubu Gacko ne spavaju na lovorikama. Osvojena šampionska titula nije uspavala Hercegovce. U klubu se i te kako radi iako je pauza u prvenstvu.

Trener Gačanki Saša Slijepčević uveliko sklapa mozaik tima za predstojeću sezonu u kojoj je želja da se odbrani titula i što bolje prezentuje klub i grad u Ligi šampiona. Na prozivci koja je zakazana za 7. avgust neće se pojaviti Helena Popović, Tijana Adžić i Dejana Tovarišić, koje su završile karijeru. Klub je za sada angažovao samo jedno novo ime, u pitanju je tehničar Nataša Narančić koja će imati zadatak da naslijedi kapitena Popovićevu. Nataša ima 26 godina, a promijenila je nekoliko klubova, Spartak iz Subotice, Futog, Slaviju iz Novog Sada, Žabalj Volej, Futog Vest, Srem, švajcarski Lugano te posljednja dva kluba u karijeri mađarske KNRC i MAV Elore. U razgovoru za “Glas Srpske” odlični stručnjak ističe da u klubu planiraju dovođenje još jedne do dvije igračice.

- U principu imamo popunjen roster, odnosno uigranu ekipu i ne očekujemo više odlazaka. U planu nam je, ako se ukaže dobra prilika da dovedemo još jednog primača servisa i eventualno drugog libera. Duga je sezona, borba na nekoliko frontova, sigurno će nam trebati još malo svježe krvi - rekao je Slijepčević.

U redovima najbolje ženske ekipe u BiH s nestrpljenjem očekuju žrijeb za Ligu šampiona, koji je na programu 19. jula.

- Od ove godine sistem kvalifikacija je malo izmijenjen, igra se turnirski. Moramo još da vidimo kakvi su uslovi, kakve nas ekipe očekuju i šta se traži. Možda se i kandidujemo za domaćinstvo. Sve će zavisiti od žrijeba. Takođe, ne smijemo zapostaviti ni domaće prvenstvo, odnosno Kup BiH. Tu su ambicije najveće, pogotovo će biti izazov da pokušamo odbraniti naslov prvaka. Mišljenja sam da ova ekipa to može, bez obzira na malo izmijenjen sastav. Kao šampioni moramo tako i pristupiti novoj sezoni u domaćem prvenstvu, šampionski - naglasio je Slijepčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana