Saša Čađo slavila na takmičenju u brzom šutiranju trojki u Poljskoj

Milan Zubović
Saša Čađo slavila na takmičenju u brzom šutiranju trojki u Poljskoj

BIDGOŠČ - Prepunu trofejnu vitrinu Saša Čađo ukrasila je novom nagradom. Košarkašica Polkovica ponijela je titulu najbolje tokom takmičenja u brzom šutiranju trojki na završnom turniru Kupa Poljske.

Priznala je da se prvi put našla u ovoj ulozi, te da nije znala šta može da očekuje, ali kako je takmičenje odmicalo sve je više imala samopouzdanja.

- Prvi put sam učestvovala u brzom šutiranju trojki i posrećilo mi se da odmah stignem do trofeja. Nikada ranije nigdje se nisam takmičila, jer me to nije posebno privlačilo. Na dan takmičenja moj tim izglasao je da nastupim, pa sam pristala i u šali rekla da nisam imala pravo odustati. Nisu mi ostavili drugu opciju već da pobijedim. Sve je bilo bez posebnog pritiska što mi je izgleda omekšalo ruku, pa sam lako pogađala - istakla je Čađo u razgovoru za “Glas Srpske”.

U prvom krugu ubacila je 18 poena, a u drugom 23. Ipak, prva dva šuta prvog kruga je promašila da bi posljednjih pet lopti prve runde kao i prvih pet iz druge runde “pocijepale” mrežicu.

- Nije dobro krenulo, ali je odlično završilo. Prvi krug bio je dobar, drugi još bolji i zaista sam se potrudila da dođem do pobjede kada sam već prihvatila nastup. Naravno da sam srećna jer mi je ovo prvenac u karijeri - rekla je Čađo.

Najboljoj sportistkinji iz Republike Srpske za 2021. godinu ovo je prva sezona u Poljskoj u koju je stigla iz Francuske i brzo se adaptirala. Njene Polkovice drže treće mjesto na tabeli, ali imaju mnogo odgođenih utakmica i vrlo je izgledno da u skorije vrijeme izbiju na čelo tabele.

- Liga je veoma kvalitetna jer se mnogo novca ulaže u nju i svaki klub ima neki svoj kvalitet. Za sada smo na dobrom putu i guramo po planu - izjavila je Čađo.

Dvostruka šampionka Evrope sa reprezentacijom Srbije i dalje planira da igra za “orlove”, a već iduće sedmice ekipa će se okupiti u Beogradu pred kvalifikacione mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Za protivnice će imati Australiju (koja je kao domaćin već osigurala učešće), Brazil i Koreju tako da će prve dvije ekipe na tabeli izboriti nastup.

- Dok god igram za klub biću na raspolaganju reprezentaciji, ako me selektor bude zvao. Srećna sam zbog novog poziva i u dogovoru sa stručnim štabom malo kasnije stižem u Beograd odnosno 6. februara, jer dan ranije igram utakmicu. Tu sam da pomognem koliko mogu kao što je i do sada bio slučaj. Naš cilj na predstojećim kvalifikacijama je jednostavan. Moramo da se kvalifikujemo iako imamo jake rivale naspram sebe. Ipak, sigurna sam da će nam domaći teren biti velika prednost - naglasila je Čađo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana