Saša Bošković, trener rukometašica Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Došao sam po titulu

Dejan Kondić
Saša Bošković, trener rukometašica Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Došao sam po titulu

BANjALUKA - Rukometašice Crvene zvezde dva dana bile su gošće ženskog rukometnog kluba Borac i Banjaluke. Beogradske “crveno-bijele” koje s klupe predvodi proslavljeni stručnjak i nekadašnji selektor Srbije Saša Bošković u predstojećoj sezoni imaju velike ambicije.

Poslije jedne sezone u drugom rangu Zvezdine rukometašice vratile su se nazad u ARKUS ligu. U ljetnom prelaznom roku klub su pored iskusnog stručnjaka, pojačale Sara Garović iz dortmundske Borusije te prekaljene Milica Rančić, Teodora Majkić, Tijana Simić, Leposava Glušica i te Sanja Stamenković. Sva ova imena garantuju juriš na prvu, istorijsku šampionsku titulu ŽRK Crvena zvezda. To je za “Glas Srpske” potvrdio Bošković.

- Nadam se da ćemo to uspeti, naše ambicije su stvarno velike. Ove godine moramo da osvojimo titulu, zato sam i došao. Napravili smo jedan dobar tim, tim dobrih ljudi, imam odličan stručni štab i devojke - istakao je Bošković.

Da ambicije nisu nerealne potvrđuje i činjenica da su “crveno-bijele” rukometašice prije dolaska u najveći grad Srpske slavile na jakom međunarodnom turniru u Skoplju.

- Veoma sam zadovoljan kako devojke rade i treniraju. Prikazali smo se u lepom svetlu u Banjaluci, nadam se da je publika uživala. Pred nama je vrlo izazovna sezona, ali nadam se da ćemo sve to lepo spakovati, kako treba, bez obzira što smo novi. Treba nam dosta utakmica, trebaju nam ovakvi mečevi kao protiv Borca. Doduše, u Banjaluci smo bili lišeni usluga tri igračice Garovićeve, Stamenkovićeve i Cvijanovićeve - otkrio je Bošković.

Predstojeće zime navršava se deset godina otkako je Bošković sa ženskom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom upravo u Srbiji. Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Dragana Cvijić, Katarina Tomašević i ostale poklekle su u velikom finalu protiv Brazila u “Beogradskoj areni” - 20:22.

- Ostaje žal za zlatom, osvojili smo drugo mesto, pre toga smo bili zlatni na Mediteranskim igrama. Ušli smo sa velikim ambicijama na to svetsko prvenstvo. Šteta što nismo osvojili zlato. Do maja ove godine držali smo rekord po gledanosti, 22.000 gledalaca pratilo je to finale - naglasio je Bošković.

“Osice” bocnule Beograđanke

Rukometašice Borca i Crvene zvezde odigrale su neriješeno u prijateljskom odmjeravanju snaga u “Boriku” (28:28). Sjajna u redovima domaćih bila je mlada 16-godišnja Lara Bijelić, koja je s tri gola u odlučujućim momentima donijela remi svom timu. Poslije meča ček na dodatnih 15.000 KM iz gradske kase direktoru Borca Darku Saviću uručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana