Sara Ćirković brusi formu za nastup na Olimpijskim igrama

Agencije
Sara Ćirković brusi formu za nastup na Olimpijskim igrama

Bokserski tim Srbije formu za Olimpijske igre brusi u Francuskoj, a proteklog vikenda su odradili prva dva treninga i uslovi za trening su odlični, rekao je Mirko Ždralo selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije. Bokserke Sara Ćirković i Natalija Šandrina na raspolaganju imaju četiri olimpijska ringa, teretanu, atletsku stazu na otvorenom i zatvorenom kao i bazen i saune, dakle sve što je neophodno za vrhunske treninge.

– Ovde su reprezentacije Francuske, Kolumbije, Turske, Ekvadora, Kine, Tajlanda, Vijetnama, Maroka, Poljske, Španije, Dominikane a najavljen je dolazak još reprezentacija. Imali smo imali uslovni sparing, a u ponedeljak je otvoreni sparing i po programu imaćemo pet otvorenih sparinga, koji će se raditi u ringu sa jednim sparing partnerom kao sparing – meč – rekao je Ždralo.

Selektor je kratko prokomentarisao kostur žrijeba, odnosno prvih osam nosilaca.

– Što se tiče nosilaca, jasna su pravila i to nije bilo nešto neizvjesno, uzeti su za nosioce bokseri/bokserke koji su se kvalifikovali na kontinentalnim kvalifikacijama, finalisti, ili tamo gdje je samo jedno sa kontinenta kvalifikovano. Tako su postavljali nosioce, ali to ne govori ništa o kvalitetu i protiv većine njih Sara neće biti u podređenom položaju. Što se Natalije tiče ona je sasvim zasluženo među nosiocima, jer to svojim kvalitetom zaslužuje – zaključio je Ždralo.

Očekujemo da pripreme u Francuskoj prođu kako treba i nadamo se lijepim vijestima iz Pariza sa olimpijskog boks turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana