Santos srušio Slogu u Modriči

D. D.
Santos srušio Slogu u Modriči

MODRIČA - Sloga nije uspjela da dođe do boda protiv Željezničara iako se do finiša činilo da će meč u Modriči da završi neriješenim rezultatom. Na kraju su gosti slavili 1:0.

Ključni momenat je bio u 83.minutu kada je Semir Štilić proigrao Santosa koji je postigao ispostaviće se jedini gol na meču.

Prvo poluvrijeme nije donijelo veća uzbuđenja. Nešto više loptu u posjedu imali su gosti koji su i prvi zaprijetili u devetom minutu preko Sulejmana Krpića.

Na drugoj strani uzvratio je Pavel Baranov čiji udarac je otišao preko gola. Uslijedio je zatim period nešto mirnije igre a u finišu prvog dijela opet su šanse imali gosti. U 38.minutu Santos nije bio precizan da bi u 43. minutu udarac Nedima Mekića zaustavio Bakir Brajlović.

Start drugog dijela je u potpunosti pripao Slogi. Domaći tim je bio opasniji a najveću šansu su imali u 60.minutu. Uglješa Stevanović je odlično šutirao a Muftić je spasio svoj gol.

I kada se činilo da će u Modriči doći do podjele bodova, Semir Štilić je uposlio Santosa koji u 81.minutu donosi prednost gostima. U finišu je Zajić sa pet metara poslao loptu preko gola.

Rezultati 22. kolo MODRIČA: Sloga - Željezničar 0:1( Santos 81), BANOVIĆI: Sloboda - Leotar 2:1 (Vranješ 6. penal 54 - Aćimović 84), KONjIC: Igman - Zrinjski 0:3 (Oremuš, 26. autogol, Bilbija 73, Kiš 82), POSUŠJE: Posušje - Široki Brijeg 0:1 (Vukoja 21) DOBOJ KAKANj: Sarajevo - Velež 0:1 (Martinović autogol 74) BANjALUKA: Borac - Tuzla siti 3:0 (Ninković 22, Vojnović 35, Mrkaić 73)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana