Sandić nova bokserska nada Srbije: Medalja podstrek za budućnost

Darko Dragičević
Sandić nova bokserska nada Srbije: Medalja podstrek za budućnost

ZVORNIK - U Zvorniku pod vođstvom trenera Mirka Ždrale rastu bokserski asovi. Nakon sjajnih uspjeha Sare Ćirković svi su čuli za Bokserski klub Obilić TRB, ali nije samo učesnica Olimpijskih igara, evropska i svjetska juniorska šampionka na putu ka uspjesima.

Jedan od boksera koji je skrenuo veliku pažnju na sebe je i Petar Sandić. On je na juniorskom prvenstvu Evrope osvojio bronzu i pokazao da u Zvorniku trenira još jedan veoma talentovan bokser, od kojeg se u nastavku karijere očekuje još medalja.

Sandić ističe da mu je medalja samo dodatni podstrek za budućnost.

- Ova medalja sa Evropskog prvenstva je jako veliki uspjeh. Za mene je ovo tek početak i sigurno da neću stati na ovome. Potrudiću se da i u nastavku karijere donosim medalje sa velikih takmičenja. Ona će mi biti samo dodatna motivacija da nastavim sa još boljim radom i potvrda da se trud i rad uvijek isplate. Ne smijem sad da stanem, već treba još jače da radim da je opravdam i da u budućnosti pokažem sav svoj talenat - istakao je mladi bokser.

Trener Mirko Ždralo je u klubu okupio sjajne takmičare, ali prije svega borce željne napretka. Tako i mladi Sandić želi da svake godine bude sve bolji.

- Još godinu dana ću boksovati u juniorskoj konkurenciji, a onda prelazim u omladince, gdje ću ići i u višu kategoriju. Trenutno se takmičim u kategoriji do 60 kilograma, a zatim ću ići u kategoriju do 63 kilograma. Zbog toga je u narednom periodu potreban još kvalitetniji rad kako bi taj prelaz prošao što bolje i da bih se privikao na takmičenja - dodao je Sandić.

Mladi bokser ističe da najveće zasluge idu treneru Mirku Ždralu koji je od starta vjerovao u njega.

- Ovo je sjajan tim i uživam u radu s njima. Trener Ždralo je trenutno na pripremama sa Sarom Ćirković i Natalijom Šadrin za Olimpijske igre i svi u klubu smo ponosni na njih. Samo mi znamo koliko je rada iza nas. Naravno da zahvalnost dugujemo i gospodinu Slavenu Ristiću i firmi TRB Bratunac koja je stalno uz nas i podržava naše nastupe - istakao je na kraju mladi bokser.

Petar Sandić ne zapostavlja ni školovanje, a ističe da u školi ima veliko razumijevanje.

- Učenje mi nikad nije bilo problem, nastojim da sve stignem i da ne zaostajem u gradivu. Problem su samo izostanci zbog priprema i takmičenja. Ipak, imam razumijevanje u školi i zahvalio bih direktoru i profesorima na tome - dodao je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana