Šampionke BiH počele pripreme: Gacko brani sve trofeje

Darko Dragičević
Šampionke BiH počele pripreme: Gacko brani sve trofeje

GACKO - Šampionke BiH, odbojkašice Gacka počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će imati težak zadatak da ponove sjajne rezultate.

Naime, hercegovački tim došao je do titule u BiH bez ijednog poraza, osvojile su Kup Republike Srpske i BiH, a ostvarile su i istorijsku pobjedu u evropskim takmičenjima. Uz  sve to juniorke su bile najbolje u Republici Srpskoj i pokazale  da sadašnji tim ima kvalitetne nasljednice.

Trener Saša Slijepčević ističe da su upravo ti uspjesi obaveza za djevojke da i u narednoj sezoni dokažu kvalitet.

- Imali smo zaista uspješnu sezonu u kojoj smo osvojili tri trofeja. Za nas je obaveza da nastavimo sa dobrim rezultatima i u novoj sezoni. Sigurno je želja da se ponove ti rezultati u domaćim takmičenjima, a da se pokuša napraviti iskorak na evropskoj sceni. Počeli smo pripreme i najvažnije je da smo sačuvali okosnicu ekipe. U septembru ćemo odigrati nekoliko turnira kako bismo što adekvatnije dočekali start prvenstva  i kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je Slijepčević.

Ekipa je doživjela neznatne izmjene. Gacko su napustile korektor Jovana Mastilović i libero Marija Koprivica, dok  je došla talentovana Marija Fundup koja igra na poziciji korektora. Ekipa će se uigravati na turnirima. Prvi je u Baru u organizaciji Luke Bar, a drugi će biti u Gacku gdje će pored domaćina i Luke Bar učestvovati Marina i šampion Crne Gore Herceg Novi. Gačanke će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu  šampiona igrati protiv Mladosti iz Zagreba i eventualnom pobjedom bi otišle u elitni rang.

- Odlično poznajemo našeg rivala. Prošle sezone smo protiv njih prvo igrali u kvalifikacija za Ligu šampiona, a zatim i u CEV kupu. Mislim da ni mi, ni oni nisu željeli da se opet sretnemo. U odnosu na te mečeve Mladost su napustile tri važne odbojkašice, ali vidjećemo kako će se kod njih razvijati prelazni rok. Trenutno smo skoncentrisani samo na dobar trening jer vjerujem da u novoj sezoni možemo da budemo još bolji, a sigurno da je veliki motiv da nas od lige šampiona dijeli jedan dvomeč - dodao je Slijepčević.

Rivali

Pobjednik dvomeča Gacko - Zagreb u kvalifikacijama će se plasirati u A grupu Lige šampiona gdje su aktuelni osvajač elitnog takmičenja i prvak Italije Koneljano, vicešampion Poljske KS s Rešov i šampion Bugarske Plovdiv. Poraženi tim svoj evropski put nastavlja u 1/16 finala CEV Kupa, utakmicama protiv predstavnika Francuske, Volej Alzasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana