ŠAMPION U KRIZI Bijeljina dužna OK Radniku oko 100.000 maraka

Darko Dragičević
ŠAMPION U KRIZI Bijeljina dužna OK Radniku oko 100.000 maraka

BIJELjINA – Odbojkaški klub Radnik, aktuelni šampion BiH,  te osvajač kupova Republike Srpske i BiH nalazi se u veoma teškoj  situaciji, jer nisu dobili  nijednu previđenu tranšu iz budžeta Bijeljine za ovu sezonu.

Pored toga juniori su bili šampioni Srpske,ali ni to nije dovoljno da klub  dobije obećana sredstva. Predsjednik Darko Manojlović i trener Vladimir Milićević su uputili apel da dobiju konkretnu informaciju o pomenutim sredstvima kako bi uopšte mogli da razmišljaju  šta da rade u  narednoj sezoni i da li da se takmiče u  ligi BiH  i kvalifikacijama za ligu šampiona. Prema navodima iz kluba riječ je o sredstvima od oko 100.000 maraka.

-Posljednju tranšu od  Gradske uprave dobili smo u novembru 2023. godine za pretprošlu sezonu koja je u potpunosti isplaćena. Za sezonu 2023/24 nismo dobili ništa, osim sredstava za kotizaciju za Ligu šampiona koje smo dobili na poseban zahtjev. Da li takav odnos zaslužuje klub koji je odbranio triplu krunu. Tražimo informaciju šta je sa sredstvima. Ozbiljan smo klub, pravimo budžet na realnim osnovama i ova nas je baš poremetilo. Prošle sezone smo u ovom periodu imali tim, planove sad ništa ne možemo da radimo. Pokušali smo na sve načine da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom i da vidimo šta je sa sredstvima. Nisu odgovorili na pismene zahtjeve sedam puta, pokušali smo da zakažemo sastanak bez uspjeha. Ne znamo više šta da radimo. Ako nekome ne treba vrhunski sport neka  kažu da  see ne mučimo -istakao je Manojlović.

Prema dostupnim informacija za OK  Radnik  je bilo predviđeno 106.000 maraka plus 25 000 makara za ostvarene uspjehe.

- Na društvenim mrežama smo vidjeli taj dokument i bili srećni zbog nacrta a sad nismo dobili ni marku. To je nevjerovatno. Treba da pravimo budžet a nismo dobili nijednu tranšu za prošlu sezonu. Ako sam problem ja ili neko od članova uprave neka kažu sklonićemo se. Samo nemojte da rušite rezultate ovih momaka i klub. Nije ovo politička već samo sportska priča zato samo je i pokrenuli sad mimo izbora. Treba da igramo Ligu šampiona a naš Grad nam ne daje nikakve informacije. Sramota je da nas nisu konsultovali oko izgradnje dvorane u Bijeljini pa kad ona bude izgrađena neće se ovdje moći igrati mečevi evropskih takmičelja – dodao je Manojlović

Trener Milićević je u problemu jer ne može da uopšte pravi tim.

-Tražimo samo informaciju nikog ne kritikujemo. Ali ako ja kao trener preuzimam odgovornost za lošu igru neko  mora da preuzme  odgovornost oko isplate sredstava. Nemoguće je da nema niko da nam odgovori na jednostavno pitanje. Kad ćemo i da li ćemo dobiti predviđena sredstva. Klub nije propao ni u težim  vremenima, neće ni sad ali ovakav odnos nije nikako zaslužio. Ako  nam je mogao primiti predsjednik Milorad Dodik onda treba da imao podršku i naše zajednice. Bez podrške nema rezultata. Ovo je naš posljednji apel, interesuje nas samo sport i da nastavimo da radimo i stvaramo odlične rezultate-dodao je Milićević.

Zahvalnost Brčkom i Gradišci

OK Radnik je prijavio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona a svoj meč će da igra u  Gradišci.

-Prošle sezone smo igrali u Brčkom gdje smo imali maksimalnu podršku. Tri kluba su nam pomogla u orgaizaciji dali termine. Sve je bilo perfektno i besplatno. Ove godine sistem kvalifikacija je promijenjen a igraćemo u Gradišci. I tu su nam ljudi na usluzi žele da  nas što  bolje ugoste. Sramota je da samo u našem gradu ne možemo da se sastanemo sa čelnicima i dobijemo informacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana