Posljednji ispraćaj Siniše Mihajlovića: Završeno opijelo, sahrana u krugu porodice

Agencije
Foto: Starsport

RIM -Završena je služba u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika u Rimu. Mihajlović će biti sahranjen na groblju koje se nalazi u blizini, u prisustvu članova samo najbliže porodice.

Srbija, Italija i fudbalski svijet oprostili su se od Siniše Mihajlovića.


Poslednji ispraćaj počeo je u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, dok se ispred hrama nalazio veliki broj ljudi. Opelo Siniši Mihajloviću služio je vladika austrijsko-švajcarski Andrej Silerdžić, pod čijom jurisdikcijom je i italijanska dijaspora.

Na posljednjem ispraćaju legendarnog fudbalera, uz suprugu Arijanu, šestoro djece, majku, brata, prijatelje, brojne navijače i poštovaoce okupili su se i nekadašnji Mihajlovićevi saigrači iz klubova i jugoslovenske reprezentacije, predvođeni njegovim kumom Dejanom Stankovićen.

Mihajlovića na vječni počinak prate i Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković, Gordan Petrić i Aleksandar Kolarov, a vijenac su poslali i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije i Hrvatske Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

Od Mihajlovića  se oprostila i delegacija Crvene zvezde predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.



Kovčeg sa Mihajlovićevim tijelom dopremljen je do bazilike i ispraćen aplauzom navijača.

Fudbalski klub Lacio je pokazao koliko cijeni i poštuje svog bivšeg fudbalera.

Delegacija Lacija je stigla klupskim autobusom pred baziliku. Na sahranu su došli svi igrači kluba, uključujuči i srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića.

Tu su i članovi klupskog rukovodstva.

Lacijali su sa sobom poveli i čuvenog orla i tako ukazali veliku čast Mihajloviću. Zaista lijep gest Rimljana za koje je Mihajlović igrao punim srcem.

Starsport

Mihajlović je u Lacio stigao 1998. godine iz Sampdorije, a zanimljivo da je prije toga jedan dio karijere proveo u drugom rimskom velikanu Romi. Pod trenerskom palicom Svena Gorana Eriksona Mihajlović i Lacio su bilježili najbolje rezultate u istoriji. U sezoni 1998/1999 osvojen je Kup pobjednika kupova, a Rimljani su te 1999. uspeli da osvoje i Superkup. Kruna njegove karijere u nebeso-plavom dresu je titula šampiona Italije koja je osvojena 2000. godine. Mihajlović je za Lacio odigrao 193 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 33 gola, prije nego što je 2004. otišao u redove Intera.

Isticao je Mihajlović u više navrata da bi želio jednog dana da sjedne i na klupu Lacija, ali se to nikad nije desilo.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, nakon duge borbe sa leukemijom.

U Rim su stigli bivši fudbaleri Dejan Stanković, Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, kao i brojni predstavnici italijanskih i srpskih klubova.

Hiljade Italijana juče je stajalo u redu ispred opštine Kampidoljo u Rimu kako bi se oprostili od Mihajlovića. Oproštaju  Italijana od legendarnog Mihe prisustvovali su i članovi Mihajlovićeve porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana