Sabor košarkaškog saveza Republike Srpske u Bijeljini: Prijatelji jačaju veze

Milan Zubović
Sabor košarkaškog saveza Republike Srpske u Bijeljini: Prijatelji jačaju veze

BIJELjINA - Član Igokee Dalibor Ilić proglašen je najboljim košarkašem Republike Srpske za 2021. godinu, dok su ujedno proglašene najbolje košarkašice za 2019, 2020. (sabori nisu održani zbog pandemije) i 2021. godinu.

Nagrade su dobile Nikolina Milić, Marica Gajić i Saša Čađo. Titulu najboljeg trojkaša na 23. izdanju Košarkaškog sabora ponio je Srđan Lončar iz Prijedor Spartaka, dok je njegov saigrač Lazar Dražić izveo najbolje zakucavanje.

- Bio je ovo lijep događaj koji je protekao u zaista opuštenoj i prijateljskoj atmosferi. Ipak, za razliku od ranijih godina utakmica nije bila revijalna, već smo se svi borili da dođemo do pobjede. Naravno, nije bilo teških prekršaja iako je ritam bio žestok. Ekipu KLS činili su mladi i poletni igrači koji su nametnuli jak tempo i u posljednjoj četvrtini napravili seriju, te došli do trijumfa - rekao je Lončar.

Već po tradiciji najviše zanimanja privukla je utakmica selekcija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije koju su gosti dobili rezultatom 83:75. Pri rezultatu 56:57 izabranici selektora Dragana Jakovljevića napravili su seriju 9:0 i praktično riješili pitanje pobjednika mada je rezultat ostao u drugom planu. Najefikasniji igrač u domaćoj selekciji koju je predvodio Ognjen Radić uz asistenciju Vladimira Radovanovića bio je Miljan Marković sa 17 poena, Jovica Kecman je ubacio 12, dok je David Maran dodao deset poena. U ekipi KLS prednjačio je Aleksa Ilić sa 17 poena, Đorđe Dimitrijević dodao je 11, a Stefan Karapandžić je ubacio deset poena.

Četvrti put utakmicu su odigrale i ženske selekcije otkako su u Trebinju 2016. godine po prvi put odmjerile snage. Srbija nije imala velikih problema, pa je slavila protiv Srpske sa 111:50 (15:13 30:16 29:9 37:12), a sve košarkašice na obje strane upisale su se među strijelce. Vladinka Erak sa 11 i Nataša Šobot sa deset poena prednjačile su u domaćem timu kojeg su predvodile Dragana Svitlica i Dragana Čojić, dok su kod gošći najbolje bile Višnja Stefanović sa 18 i Aleksandra Račić sa 15 poena.

Svetkovina Košarkaškog saveza Republike Srpske još jednom je potvrdila odličnu saradnju sa KS Srbije i održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice omladine i sporta RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana