Košarkašice Orlova sa trofejom u završnicu WABA

Milan Zubović
Košarkašice Orlova sa trofejom u završnicu WABA

BANjALUKA - Šesti trofej Kupa Republike Srpske ukrasio je vitrine Orlova koji se okreću WABA Superligi, gdje imaju veliku šansu da se domognu Fajnal fora.

Pobjedama nad Feniksom (77:52) i Lavovima (89:59) na završnom turniru, koji je održan u gradu na Vrbasu, Banjalučanke su napravile dobru uvertiru pred sutrašnji meč (19 časova) regionalnog takmičenja sa posljednjeplasiranim Badelom (1-10) u kojem imaju imperativ pobjede. Na put Sjeverne Makedonije krenule su danas s nadom da će se odmoriti do idućeg meča u kojem je potrebno dati maksimum snage za pobjedu.

- Čestitke mojim djevojkama na odbranjenom trofeju Kupa Srpske, kao i na dvije dobre partije koje su odigrale tokom vikenda. Prezadovoljna sam igrom koju su pružile sve košarkašice i vidljiv je napredak u našoj igri. Ove dvije utakmice bile su sjajna uvertira za odlučujući dio sezone u WABA ligi. Pred nama je utakmica sa Badelom, koju moramo dobiti da bismo ostale u igri za četvrto mjesto na tabeli, odnosno nastup na Fajnal foru. Vjerujem da igračice znaju šta ih čeka te da će dati svoj maksimum da dođemo do trijumfa - istakla je trener Orlova Dragana Svitlica.

Pred Orlovima su još četiri utakmice do kraja takmičenja u WABA Superligi. Trenutno drže petu poziciju sa po pet pobjeda i poraza, dok četvrtoplasirana Vojvodina ima skor 6-6. Nakon gostovanja u Skoplju Banjalučanke će ugostiti istu ekipu, potom gostovati kod Celja te dočekati bugarsku Montanu. Za ovjeru četvrtog mjesta prema nekim kalkulacijama potrebne su im dvije pobjede na tim mečevima i poraz Vojvodina od Celja, dok pobjeda protiv Montane definitivno donosi plasman na F4.

- Ne bavimo se mnogo kalkulacijama već smo posvećene našoj igri. Dobra stvar je što sve držimo u našim rukama i ne zavisimo mnogo od rezultata ostalih ekipa, mada prvenstveno moramo dati svoj maksimum, jer nas svako potcjenjivanje protivnika može koštati toliko željenog četvrtog mjesta na tabeli i nastupa na Fajnal foru, koji bi bio ukras sezone - dodala je Svitlica.

Najefikasniji

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Milica Zeljković sa 16 poena, čemu je dodala šest skokova, Tamara Rajić i Nataša Šobot ubacile su po 13, dok su Vladinka Erak i Hana Predojević dodale po deset. U ekipi iz Brčkog, koja je prvi put igrala u finalu, a sa klupe je predvodi Aleksandar Bližnjaković, prednjačile su Iva Karišik i Ines Babić sa po 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana