Sa Sokoca na svjetsko prvenstvo: Atletičarke „ Crvene zvezde“ završile pripreme

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC - Atletičari beogradske „Crvene zvezde“ obavili su na Sokocu desetodnevne pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo za juniore u Peruu, gdje očekuju dobar plasman.

Mirjana Stojanović, trener atletičarki Natalije Grujić i Tare Vučković, rekla je Srni da su vođeni prošlogodišnjim pripremama odlučili da i ove godine dođu na Sokolac, gdje su uslovi na sportskim terenima i smještaj veoma dobri.

Stojanovićeva je podsjetila da je Vučkovićeva ostvarila normu u trci na 800 metara i nedavno bila četvrta na Evropskom prvenstvu za mlađe juniorke.

Prema njenim riječima, od Vučkovićeve se očekuje da se što bolje plasira, iako je po prijavi 14. na listi i četiri godine mlađa od juniorki koje će nastupati u Limi.

„Ona je na Evropskom prvenstvu za 0,2 sekunde izgubila medalju, trčala je rekord Srbije 2:04,54 i oborila rekord poznate atletičarke Snežane Pajkić, koji je bio star 38 godina“, navela je Stojanovićeva.

Prema riječima Stojanovićeve, mlada atletičarka Natalija Grujić je ispunila normu na 1.500 i 800 metara, ali su u klubu odlučili da u Peruu nastupi na 1.500 metara s obzirom da je ove godine na toj stazi bila prvak Balkana, iako ima malo međunarodnih nastupa i 21. je po prijavi na prijemnoj listi.

Stojanovićeva, koja je bila proglašena za njajboljeg trenera Evrope, izrazila je zadovoljstvo što su mlade atletičarke „Crvene zvezde“ prilikom boravka na Sokocu posjetile proslavljenu atletičarku Snežanu Pajkić i od nje dobile niz preporuka i savjeta potrebnih za svijet atletskih prvaka.

Atletičarka Natalija Grujić naglasila je da su se njene prošlogodišnje pripreme na Sokocu pokazale odličnim i da je nakon njih uzela Balkansku medalju na 1.500 metara, dok njena klupska koleginica Tara Vučković očekuje da će se i njene priprema na Sokocu za stazi od 800 metara pokazati dobro kao prošlogodišnje, kada je njena sezona bila sjajna.

Slobodan Nidžović, trener u Atletskom klubu „Sloboda“, koji ovih dana boravi na Sokocu sa atletičarkama iz „Crvene zvezde“, rekao je da je na Sokolac dolazio decenijama za završne pripreme za velika takmičenja i da bi trebalo da bude jedan od glavnih pripremnih centara u regionu.

On je ovom prilikom naglasio da je za grad, sportiste i goste koji dolaze u sredinu sa svježim vazduhom, veoma bitno da se riješi pitanje zagađivanja vazduha iz fabričkih dimnjaka u neposrednoj blizini stadiona, te podsjetio da je Sokolac u svijetu atletike ranije bio poznat po Atletskom klubu „Glasinac“, koji je okosnica atletike u Srpskoj i Federaciji BiH.

Trener sokolačkog Atletskog kluba „Glasinac“ Neđo Đorović rekao je da atletičari tradicionalno dolaze u Sokolac na pripreme pred važna prvenstva, jer u toj opštini imaju optimalne uslove za treninge, te dodao da bi lokalna zajednica trebala što više da afirmiše sportski turizam.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana