Rutinski trijumf Radnika u “Boriku”: Borčevi klinci vidjeli prvaka

Dejan Kondić
Rutinski trijumf Radnika u “Boriku”: Borčevi klinci vidjeli prvaka

BANjALUKA – Odbojkaši bijeljinskog Radnika opravdali su ulogu favorita i u meču petog kola Premijer lige rutinski su sa 3:0 (25:17, 25:19, 25:14) savladali domaći sastav Borca u banjalučkom “Boriku”.

Izabranici Vladimira Milićevića odigrali su meč sa dosta autoriteta i za nešto manje od sat i po vremena upisali su nove bodove. Duel u Banjaluci šef struke Bijeljinaca iskoristio je da isproba još neke varijante u igri pred meč narednog kola protiv Napretka, lidera na tabeli.

- U nekoj pripremi za ovu utakmicu najviše smo se pribojavali te Borčeve mladosti, da se mi zbog toga ne opustimo i to nam je bilo u fokusu. Evidentno je da smo iskusnija i kvalitetnija ekipa, samo je bilo potrebno da budemo fokusirani u ključnim momentima. Borčevi momci su pokazali da uz jedan predan rad mogu stvarno da izrastu u jednu dobru ekipu i ja to  i očekujem od njih. Želim im svu sreću. Nas sad očekuje priprema za Napredak, prvoplasiranu ekipu na tabeli koja je bez poraza. Dočekujemo ih u ovom zgusnutom rasporedu. Imamo širok roster, dižemo formu koja bi u narednim mečevima trebalo da bude u piku – rekao je Milićević.

Njegov kolega na klupi Borca Mišo Marjanović svjestan je da je pred njim i njegovim igračima još dosta rada da bi jednog dana došli na nivo na kojem je aktuelni šampion BiH.

- Ova mladost me košta živaca. Treba ih sačekati. Potrajaće. Igramo stvarno lijepu odbojku na treninzima, međutim treba sve to da prenesemo na teren, da periode neke dobre igre produžimo. Moji momci treniraju dva puta dnevno, plus teretana. Međutim, nekad ne razmišljaju, u nekim momentima, od samog rezona dizanja, pa nadalje. Nekad nedostaje i odgovornosti u napadu, ali valjda su to posljedice te mladosti, koju, opet kažem, treba da sačekamo. Još smo imali peh sa povredom Veljka Bjeljca, a prvi korektor Darko Simić nije ni mogao igrati. Međutim, već smo se okrenuli ka gostovanju kod ekipe Gacka. Oni su nam konkurenti za opstanak. Tu mora bolje, ali opet ne idemo kompletni. Borićemo se – poručio je Marjanović.

Osmanović: Kolektiv u prvom planu

Jedan od najboljih u redovima aktuelnog šampiona protiv Borčeve mlađarije bio je Radnikov korektor Adi Osmanović.

- Moje partije samo su rezultat igre svih momaka. Trudimo se da budemo prije svega dobar kolektiv. Nisam ja sad neko ko se ističe, već je sve posljedica timske igre. Opravdali smo ulogu favorita, momci iz Borca tek treba da stasaju, jer su zaista mladi – rekao je Osmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana