Ruskinje blokirale Gacko

Darko Dragičević
Ruskinje blokirale Gacko

ZAGREB - Odbojkašice Gacka izgubile su i drugi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Herceg Novi je savladao šampiona BiH 3:1 i ostvario prvu pobjedu na turniru.

Početak meča u potpunosti je pripao Crnogorkama. Herceg Novi je poveo 6:1, a zatim je znalački čuvao prednost. Kao da su dvije pobjede u pripremnim mečevima malo uljuljkale Gačanke koje su slabije ušle u meč pa su izgubile prvi set 19:25.

U drugom setu je viđena velika borba za puno preokreta. Hercegovački tim je u jednom momentu imao plus 5(12:7), ali je uslijedio preokret. Novljanke su došle do vođstva. Ipak u finišu seta sjajan servis je donio izjednačenje. Od 21:22 šampionke BiH su vezale tri poena i zatim osvojile set 25:23.

Sjajna borba je bila i u trećem setu. Herce Novi je u dva navrata imao plus 6 (14:8, 16:10), ali se Gačanke nisu predavale. Prišle su na poen zaostatka 16:17, a onda je Ivana Radović u najboljom namjeri propustila šansu za izjednačnje. Rivalke su tu kaznile i došle do prednosti i trećeg seta 25:20.

Gacko je većim dijelom četvrtog seta bilo u prednosti ali su pokleknule u finišu, gdje nisu imale rješenja za sjajnu Ruskinju Oksanu Jakušinu koja je bila odlična u bloku. Ona je donijela prednost i četvrti set su dobili 25:20.

Upravo je Ruskinja bila najefikasnija sa 19 poena dok je njena zemljakinja Diana Balaj imala 16. U timu Gacka Ana Gajić je imala 15 poena.

U posljednjem kolu sutra od 20 časova igraju protiv domaćina Zagreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana