Rukometni savez Srpske: Svesrpski kup po planu u Banjaluci

Glas Srpske
Rukometni savez Srpske: Svesrpski kup po planu u Banjaluci

BANjALUKA - Povodom novonastale situacije u Rukometnom klubu Borac nakon koje je dovedeno u pitanje održavanje Svesrpskog kupa u Banjaluci, oglasio se i Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Srpske.

- Neprijatno smo iznenađeni saopštenjem RK Borac, iako smo se nadali da do toga neće doći, mada smo znali u kakvoj se situaciji nalazi ovaj trofejni klub, pogotovo kada se radi o finansijama. Očigledno da nije bilo pomaka poslije klupske sjednice Skupštine, koja je održana 9. avgusta i na kojoj je uprava dobila punu podršku. I dalje je status kvo, a jedino što mi u Rukometnom savezu Republike Srpske možemo da uradimo u ovom trenutku je to da u četvrtak, 22. avgusta, u “pet do 12” pozovemo na sastanak predstavnike RK Borac m:tel, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Banjaluka, kao i Mladena Bojinovića, savjetnika za sport predsjednika Srpske Milorada Dodika. Očigledno je da u ovoj situaciji nedostaje razgovor, da ne bude po onoj rekla-kazala, na sastanku treba da svako iznese svoje stavove, mišljenja i argumente, a sve s ciljem da pronađemo adekvatno rješenje za Borac i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Svima treba da bude jasno da je RK Borac institucija, da je iznad svih nas, a mi smo prolazni.

Održavanje Svesrpskog kupa nije pod znakom pitanja.

- Ono što želim da napomenem je da će osmi Svesrpski kup za rukometaše i četvrti za rukometašice biti održan u ranije zakazanom terminu (12. i 13. septembar) sa ili bez Borca, iako bez najtrofejnijeg kluba to ne bi bilo to. Nadam da će biti pronađeno rješenje za RK Borac, koji je lokomotiva rukometnog sporta, kako u Srpskoj isto tako i u BiH. Ukoliko Borac ne bude mogao da nastupi na Svesrpskom kupu, čekaćemo do 30. avgusta konačan epilog. Mi ćemo svakako biti spremni za rezervnu varijantu, što je još jedna potvrda da će ovaj istinski rukometni spektakl biti odigran u sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana