Rukometni savez Srpske: Ostaje odluka Nadzornog odbora

D.D.
Rukometni savez Srpske: Ostaje odluka Nadzornog odbora

BANjALUKA - Rukometni savez Republike Srpske odgovorio je na saopštenje dijela članova Upravnog odbora RS BiH iz Federacije u kojima se negira odluka Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor RS BiH poništio je odluku Upravnog odbora po kojoj pet ekipa na kraju takmičarske 2022/23 napušta takmičenje. Osam članova iz Federacije tvrdi da ta odluka Nadzornog odbora nije legalna.

-Upravni odbor RS BIH čini 12 članova, osam iz RS Federacije BIH i četiri iz Republike Srpske, pa odluka potpisana bez naših članova je neprimjerena i u suprotnosti Statutu RS BIH. Upravni odbor RS BiH nema nikakvih nadležnosti po pitanju odluka Nadzornog odbora, već je u obavezi eventualno zatražiti da se o tome izjasni Skupština RS BiH- navodi se u saopštenjeu

Upravni odbor zanimljivo nije naveo odluku je poništio već je samo proglasio„ dezinformacijom, plod neovlaštenog i nenadležnog predstavljanja„ , U RS Republike Srpske ističu da je predsjednik Nadzornog odbor Andrej Obradović legalno izabran te da je odluka donijeta nakon izjašnjavanja članova.

-Što se tiče sporne odluke Upravnog odbora BiH od 3. avgusta 2022. godine želimo informisati javnost da se odluka o promjeni sistema takmičenja može donijeti jedino na prijedlog jednog od entitetskih saveza a takvih prijedloga nije bilo. Takođe pozivamo potpisnike da pokažu da li su tog datuma bili upisani u Ministarstvu kao članovi Upravnog odbora i da li su uopšte mogli donijeti valjanu odluku. Rukometni savez Republike Srpske priznaje odluku Nadzornog odbora, te smatra kako je i dalje na snazi sistem takmičenja u kojem iz Premijer lige muškarci ispadaju 3 kluba,  a članove Upravnog odbora RS BiH koji su potpisali saopštenje pozivamo da svoje stavove zaštite pravnim putem, odnosno na Skupštini, a ne da putem sredstava informisanja poziva na nepoštivanje odluke organa koji vrši kontrolu zakonitosti i statutarnosti rada UO RSBiH i čije odluke Upravni odbor ne može neprimjenjivati. Ovim putem tražim da se naši članovi UO RSBiH ograde od ovog dopisa i da se mora poštovati odluka Nadzornog odbora RSBiH kao i odluke Rukometnog saveza Republike Srpske. Tražimo da se održi sastanak sa predstavnicima RS Federacije BiH u Banja Luci ili Sarajevu te da mi kao osnivači RSBiH pokušamo spasiti, ako se išta može spasiti od rukometa u BiH- dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana