Rukometni savez Republike Srpske: Borcu treba pomoći

D. Dragičević
Rukometni savez Republike Srpske: Borcu treba pomoći

BANjALUKA - Rukometni savez Republike Srpske daje punu podršku Rukometnom klubu Borac m:tel nakon što su se suočili sa finanijskim problemom.

 -Za nas nije iznenađenje što se rukovodstvo odlučilo na ostavke, jer smo bili upoznati sa teškom situacijom u ovom trofejnom klubu. S toga ovom prilikom molimo Vladu Republike Srpske i Grad Banjaluku da što hitnije reaguju i da obezbijede prijeko potrebnu finansijsku podršku Rukometnom klubu Borac m:tel koji je lokomotiva ovog sporta, ne samo u gradu na Vrbasu već i u cijeloj Republici Srpskoj – istakli su u Savezu.

Dodaju da je dobro poznato da se približava nova sezona, da rukometaše Borca m:tel očekuje nastup u Svesrpskom kupu, potom borba za nove trofeje na nivou BiH, kao i igranje na evropskoj pozornici.

-Klub koji u svojoj vitrini, između ostalog, ima dva evropska trofeja – Kup šampiona i IHF kup, zaslužuje mnogo veću pažnju i još jednom molim nadležne institucije da što prije pomognu klubu u rješavanju loše finansijske situacije kako bi bile izmirene obaveze prema igračima, stručnom štabu i dobavljačima. Naravno i mi u Rukometnom savezu Republike Srpske nudimo se da putem sastanaka učestvujemo u rješavanju novonastale situacije, a sve sa ciljem da naš Borac nastavi sa radom, da zadrži postojeći igrački kadar kako bi potpuno spremno dočekao nove izazove i da sa ponosom predstavlja Grad Banjaluku i Republiku Srpsku i na međunarodnoj sceni, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Republike Srpske – istakli su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana