Rukometni savez Republike Srpske analizirao jubilarnu, 2022.: Nikad bolja godina

Dejan Kondić
Rukometni savez Republike Srpske analizirao jubilarnu, 2022.: Nikad bolja godina

BANjALUKA - U Rukometnom savezu Republike Srpske stavili su tačku na minulu godinu. Godina jubileja u kojoj je proslavljeno 30 godina saveza bila je uspješna, poručili su iz krovne rukometne organizacije Srpske.

Prvi čovjek RS Republike Srpske Marinko Umičević istakao je da je minula godina možda i najuspješnija godina od osnivanja Saveza, koji je od nadležnih institucija dobio 200.000 maraka. Ta sredstva su kako tvrdi Umičević data klubovima, premijerligaši, prvoligaši Srpske dobili su po tri hiljade, a drugoligaši po dvije hiljade maraka.

- Zahvaljujući sredstvima koje smo dobili uspješno smo organizovali i završnice Kupa Republike Srpske u obje konkurencije, zatim Kup Srpske za omladinske lige, u kojem je učestvovalo 108 ekipa i to je naš zalog za budućnost. U Banjaluci ćemo napraviti Sabor omladinske lige. Takođe, Savez će zajedno s muškim i ženskim rukometnim klubovima Borac od 24. do 30. juna napraviti veliki rukometni kamp u Banjaluci, tačnije u dvoranama “Borik” i “Centar”, ali i na novom stadionu sportskih igara koji se pravi blizu prostorija RS Republike Srpske. Na ponos nam je i održavanje Svesrpskog kupa u Trebinju i još jednom hvala ljudima iz tog grada, sve je bilo na najvišem nivou - rekao je Umičević.

RS Srpske stao je iza Miloša Čekića, rukometaša bugojanske Iskre koji je dobijao prijetnje zbog objave o Danu Republike Srpske na društvenim mrežama te se zbog toga nalazi i na “tankom ledu” u svom klubu.

- Pričao sam s ljudima iz Iskre. Rekli su mi da će mu dati ispisnicu, sada pričaju nešto drugo, navodno načelnik Bugojna ne da, jer im treba u borbi za opstanak. Uskoro će sve biti poznato i po tom pitanju. Čvrsto kao Savez stojimo iza Miloša i imaće svu našu pomoć. Što se tiče naših predstavnika u RS BiH, tu je rat kakav je uvijek i bio tamo. Tražili smo zvaničan dopis da se poništi odluka prema kojoj ispada pet klubova umjesto tri, koja je nezakonita i nelegalna, da nije u skladu s propozicijama. To treba da se najavi godinu ranije i da je to moguće uraditi tek od sljedeće sezone. Borim se, štitim naše interese i legitimitet lige i nadam se da će to biti riješeno na sljedećoj sjednici Upravnog odbora - istakao je Umičević.

Borac sprema mirni protest

Član Upravnog odbora RS Republike Srpske Vladimir Branković istakao je zadovoljstvo zbog urađenog u protekloj godini. On je takođe najavio nove aktivnosti svog kluba u slučaju borbe za poslovni prostor.

- Imamo veliku podršku od brojnih klubova, sportista iz regiona, bivših i sadašnjih rukometaša koji nas podržavaju. Poslali smo dopis MUP-u za organizaciju mirnih protesta 23. januara s početkom u 14.45 časova. Okupljanje je planirano kod platoa ispred Narodnog pozorišta, idemo prema Gradskoj upravi, tu ćemo iznijeti svoje zahtjeve. Nastavljamo dalje prema Okružnom sudu - rekao je Branković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana