Rukometni klubovi saznali imena rivala: Leotar prvi ide u Tursku

Darko Dragičević
Rukometni klubovi saznali imena rivala: Leotar prvi ide u Tursku

BEČ - Timovi iz Republike Srpske koji učestvuju u evropskim rukometnim kupovima saznali su imena svojih protivnika. Prvi će na scenu stupiti rukometaši Leotara koji će odmjeriti snage protiv turskog tima Kojčegiz.

Trebinjci će u prvom meču biti gosti 14. septembra, dok je revanš sedam dana kasnije. Trener Dragiša Koraćević ističe da pravi posao tek slijedi. Turski tim  je prošle sezone eliminisan od belgijskog Vizea (31:29, 27:33).

- Možemo da budemo zadovoljni prvim rivalom, kao i potencijalnim protivnikom u drugoj rundi. Turski tim je završio na petom mjestu u ligaškom dijelu, zatim je igrao razigravanje. Sad nam slijedi najveći posao, da što bolje upoznamo rivala i da se upoznamo sa njihovim kvalitetom. Dobra stvar je što utakmice turske lige imaju na netu, a vidjećemo koliko su mijenjali sastav. Ipak, prva stvar o kojoj razmišljamo je da se mi što bolje spremimo i da kvalitetno odradimo pripreme - istakao je Koraćević. Leotaru će ovo biti drugi nastup u Evropi, tako da su uspješno prošli debi  na međunarodnoj sceni.

- Sigurno je da će nam biti lakše jer znamo šta se od nas očekuje. Sad smo godinu dana iskusniji. Mi ćemo se dobro spremiti. Uspješno smo prošli vatreno krštenje i sad imamo dobru priliku da nastavimo sa dobrim partijama. Sve je na nama, da se što bolje spremimo za ove prve mečeve - dodao je trener Leotara.

U slučaju da Trebinjci slave u ovom dvomeču, u drugom kolu će na megdan ekipi Tenaks Dobele. Upravo taj rival bio je protivnik Hercegovaca na premijernom  nastupu u evropskim kupovima  i Leotar ih je uspješno prošao.

Rukometaši Borca čekaju protivnika u drugom kolu Kupa EHF-a. To će biti pobjednik dvomeča između predstavnika Slovenije Jerusalem Ormož i litvanskog Granitasa. Banjalučani će u prvom duelu (19. ili 20. oktobra) biti domaćini, dok će revanš biti sedam dana kasnije.

“Osice” u komšiluku

Rukometašice Borca će u drugom kolu EHF Evrokupa igrati protiv rivala iz Hrvatske Dalmatinke Ploče. Njihove rivalke će imati drugi nastup u evropskim takmičenjima. Prošle sezone zaustavljene su na  startu, kada je od njih bio bolji predstavnik Srbije Železničar Inđija. Prvi meč će biti igran u Pločama 5. ili 6. oktobra, dok je revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana