Rukometni klub Derventa nema budžet za Ligu BiH

D.D.
Rukometni klub Derventa nema budžet za Ligu BiH

DERVENTA -Upravni odbor Rukometnog kluba Derventa nije prihvatio specijalnu pozivnicu koju su dobili od Rukometnog saveza Republike Srpske da kao trećeplasirani tim Prve lige Republike Srpske učestvuje u Premijer ligi u novoj sezoni.

-Klub trenutno nema budžet i finansijska sredstva koji bi dozvolio da pozitivno odgovorimo na ovaj poziv i ponovo igramo u Premijer ligi BiH. Budžet sa kojim raspolažemo, usljed svih poskupljenja i povećanja troškova takmičenja, bez pomoći sponzora ne dozvoljava korektan nastup ni u Prvoj ligi Republike Srpske”, navode iz Rukometnog kluba.

Iz kluba poručuju da su trenutno angažovani na pronalasku dodatnih sponzora, kako bi se stvorila finansijska konstrukciju za takmičenje svih kategorija u predstojećoj sezoni.

-Igrački kadar prvog tima ostaje skoro nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu, izuzev odlazaka igrača koji su zbog privatnih obaveza napustili klub. Domaći igrači činiće preko devedeset odsto igračkog kadra, a trener ostaje Milorad Bjelošević. Kao i svake godine, nekoliko članova mlađih kategorija biće priključeno treninzima prvog tima gdje će imati priliku da još više napreduju i postanu prvotimci”, istakli su iz derventskog prvoligaša.

Bjelošević će prozivku ekipe izvršiti 14. avgusta, a početkom septembra učestvovaće na turniru u Gradišci koji su prošle godine Dervenćani osvojili. Rukometni klub će 26. avgusta biti organizator turnira u mini rukometu, gdje će najmlađi članovi pokazati svoje vještine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana